Çözüldü SilverStone PF240 ARGB ve A320M-S2H uyumsuzluğu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dequb

Decapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sistemim:
Gigabyte A320M-S2H.
Ryzen5 3600+Wraith Prism.
8+8 Kingston Predator 3200MHz.
ROG STRIX 1080 8 GB 11Gbps modeli.
256 GB XPG M.2 SSD.
2TB eski, dandik, sadece depolama amaçlı kullandığım 32MB yazma hızlı bir HDD.
600W Cooler Master PSU.

Bu sistemdeki soğutucumu Wraith Prism'in çok ses yapmasından dolayı SilverStone PF240 ile değiştiriyorum fakat anakartımın ARGB slotu yok.
Kasam MSI Mag 100M ve anakartımda 1 adet SYS_FAN slotu bulunduğu için.
Akasa Beşli PWM Otomatik Fan Kontrollü Fan Çoklayıcı Flexa Kablo (AK-CBFA03-45) - Kablo ve Dönüştürücü - Aksesuar | Teknobiyotik bu ürünü sipariş ettim.
Şimdilik kasa fanlarımı ekran kartımın pinleriyle kullanıyorum.
Sorum şu, bu gelecek olan sıvı soğutmanın içinden ARGB dönüştürücü gibi bir ürün gelir mi?
Gelmez ise aldığım çoklayıcı 4 pinli ve bildiğim kadarıyla gelecek sıvı soğutma 3 pin slotlarına sahip o çoklayıcıya sıvı soğutmayı takabilir miyim?
Sıvı soğutmamın fanları CPU sıcaklığına göre ayarlanacak mı?
Kasamdaki slot eksikliğine aldığım ürün çözüm olacak mı?
ARGB slotum olmadığı için renkleri yönetemesem bile en azından sabit kendine göre renklerde çalışacak mı?
İşin ehli bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim, teşekkürler.
Ek bir soru olarak sonuçta tüm fanları aldığım kontolcüye bağlayacağım 4 slotu dolu olacak herhangi bir sorun yaratmaz değil mi?

Çözüm
VDG olarak adlandırdığımız bitişik 3 pinli bir yapı mevcuttur.
Bu her Gigabyte kartta mevcut değil maalesef, genellikle üst seviye Aorus kartlarda bulunuyor.

Öncelikle Akasa Flexa gücünü Molex'den alan bir ürün. Güç konusunda sıkıntı olmayacaktır.

Pompayı SYS_Fan diğer fanları CPU_Fan portundan coklamayı deneyebilirsiniz isterseniz fan devirinin ona göre olması için.

ARGB kısmını bilmiyorum, hiç ışıklar yanmayabilir.

ARGB yerine RGB bir soğutucu alarak kasa arkasındaki RGB kontrolcüye bağlayabilirsiniz.
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı