SilverStone Tundra TD03-Lıte çalışmıyor

ibrahimhoke

Centipat
Katılım
29 Haziran 2019
Mesajlar
196
İkinci el bir sistem topladım. Daha hiçbir kurulumu yapmadım fakat ilk açtığımda BIOS ekranında 75°'yi gördüm. Hızla artarak 80°'ye kadar çıktı o sırada kapattım. Sistem;
AMD FX 8370.
AMD RX 580 8 GB (ekran kartı normalde bu değil daha gelmedi, test amaçlı taktık.)
MSI 970 Gaming.
DDR3 12 GB 1600MHz.
SilverStone tundra TD03-lıte sıvı soğutucu.
Pompadan çıkan kabloyu CPU Fan'a, radyatörün önündeki fanın kablosunu sys Fan'a taktım. Anakartta pump fan gibi bir şey yok. Radyatör normalde ısınır mı bilmiyorum, fakat benimki hiç ısınmadı, buz gibi duruyor. Ayrıca fark ettim ki borunun pompadan çıkan tarafı 4-5cm ısınmış, gerisi soğuk. İlk defa sıvı soğutucu kullanıyorum, o yüzden hiçbir bilgim yok.

IMG_20210122_205408.jpg


IMG_20210122_205358.jpg


IMG_20210122_205414.jpg


IMG_20210122_205347.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Jelly Beanci

Kilopat
Katılım
2 Mart 2014
Mesajlar
4.245
Çözümler
62
Yer
Master Boot Record
Pompa arızası gibi görünüyor. Garantisi varsa garantiye/servise gönderin. AIO sıvı soğutucularda tamir mümkün değil.
 

ReznooW

Hectopat
Katılım
27 Ağustos 2017
Mesajlar
1.547
Makaleler
1
Çözümler
3
Yer
Hayaller Austin,California ama Hayatlar Konya
İşlemcinin stok fanı varsa onunla test eder misiniz?
 

Jelly Beanci

Kilopat
Katılım
2 Mart 2014
Mesajlar
4.245
Çözümler
62
Yer
Master Boot Record
Aynı işlemciye sahibim. 4.5 GHz O.C halde Seidon 120V V3 ile max 65 derece çalışıyordu 1 saatlik prime95'ten sonra.
Anında 80 derece kesinlikle bir arıza belirtisi.
 
KS
ibrahimhoke

ibrahimhoke

Centipat
Katılım
29 Haziran 2019
Mesajlar
196
Sıvı soğutucuyu tekrar denedim. 45°'den başlayıp 3-5 dakikada 95°'e kadar çıktı. Sonra kendini kapattı. Şimdi normal fanla deneyeceğim.
 
Yukarı