Şimşek çakması sonra PC çalışmıyor

musty724

Decapat
Daha fazla  
Merhaba sabah şimşek çakmadan önce PC ve modeme bağlı olan fişi çektim ana prize bağlı 3 adet uzatma kullanıyorum. PC'ye bağlı olanı tamamen elektrik ile bağlantısı olan fişi çektim daha sonra birkaç saat sonra şiddetli şimşek çaktı ve elektrik gitti yağmur durduktan sonra PC'yi çalıştırmayı denedim ve PC açılmadı güç kaynağı açıldı ama kasadan PC'yi tamamen açamadım. Çalışmadı modem ışığı da yanmadı uzatma kablosu değiştirdim yine aynı. Sorunun PC de olduğunu zannetmiyorum çünkü hiçbir türlü elektriğe bağlı değil ana prize değil mi sorun var acaba.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba sabah şimşek çakmadan önce PC ve modeme bağlı olan fişi çektim ana prize bağlı 3 adet uzatma kullanıyorum. PC'ye bağlı olanı tamamen elektrik ile bağlantısı olan fişi çektim daha sonra birkaç saat sonra şiddetli şimşek çaktı ve elektrik gitti yağmur durduktan sonra PC'yi çalıştırmayı denedim ve PC açılmadı güç kaynağı açıldı ama kasadan PC'yi tamamen açamadım. Çalışmadı modem ışığı da yanmadı uzatma kablosu değiştirdim yine aynı. Sorunun PC de olduğunu zannetmiyorum çünkü hiçbir türlü elektriğe bağlı değil ana prize değil mi sorun var acaba.
Elektrik dağıtım şirketine ulaş. Elektrik dağıtım şirketinden tazminat alırsın.

Evde topraklama var mı?

Evet evde topraklama var.

Prizde elektrik var ana prize şarj aleti taktım oluyor ama modem ve PC çalışmıyor.
PC için deşarj yöntemi mevcut. PSU'dan sisteme giden tüm güç kablolarını çıkarıp kasanın açma kapama tuşunu 20 saniye basılı tut. Bir de PSU'yu şalterden kapatmadan elektrikten ayırdıysan PSU'yu kilitlemiş veya zarar vermiş olabilirsin. Ben öyle patlatmıştım kendi PSU'mu.

@musty724
PC için deşarj yöntemi mevcut. PSU'dan sisteme giden tüm güç kablolarını çıkarıp kasanın açma kapama tuşunu 20 saniye basılı tut. Bir de PSU'yu şalterden kapatmadan elektrikten ayırdıysan PSU'yu kilitlemiş veya zarar vermiş olabilirsin. Ben öyle patlatmıştım kendi PSU'mu.
186'yı tuşlayıp ara. Temsilciye bağlandığında sana ne diyorlar?

Binası eskiyse bulması imkansız.
186 tuşlanınca oluyor. Sıkıntı yok.

PC için deşarj yöntemi mevcut. PSU'dan sisteme giden tüm güç kablolarını çıkarıp kasanın açma kapama tuşunu 20 saniye basılı tut. Bir de PSU'yu şalterden kapatmadan elektrikten ayırdıysan PSU'yu kilitlemiş veya zarar vermiş olabilirsin. Ben öyle patlatmıştım kendi PSU'mu?

Hocam dediğim gibi elektrik sıkıntısı olmadan önce çektim 2-3 saat önce çektim.

PC ve modemi direkt ana prize taktınızmı.

Salondaki prizi denedim yine aynı.

PC ve modemi direkt ana prize taktınızmı.

Salondaki prizi denedim yine aynı. Modemi denemedim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı