Şimşek çakması sonra PC çalışmıyor

musty724

Decapat
Daha fazla  
Merhaba sabah şimşek çakmadan önce PC ve modeme bağlı olan fişi çektim ana prize bağlı 3 adet uzatma kullanıyorum. PC'ye bağlı olanı tamamen elektrik ile bağlantısı olan fişi çektim daha sonra birkaç saat sonra şiddetli şimşek çaktı ve elektrik gitti yağmur durduktan sonra PC'yi çalıştırmayı denedim ve PC açılmadı güç kaynağı açıldı ama kasadan PC'yi tamamen açamadım. Çalışmadı modem ışığı da yanmadı uzatma kablosu değiştirdim yine aynı. Sorunun PC de olduğunu zannetmiyorum çünkü hiçbir türlü elektriğe bağlı değil ana prize değil mi sorun var acaba.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bulabilir ama adamlar Allah bilir nerededir. Esenler-Bağcılar-Güngören gibi bir yerde yaşıyorsa dediğini yapması imkansız mesela.

Nasıl? Açıklar mısınız?

Öyle de zarar vermiş olabilirsin cihazlara. Evdeki diğer elektronik ürünlerde sorun var mı?

Yok sadece annemlerin şarj aleti bozuldu ve salondaki ışıkta sorun var şimdi bir akrabanın evinde deneyeceğiz PC'yi bir de güç kaynağını değiştirip deneriz sorun devam ederse ama şunu da ekleyeyim kasada ışık yanıyor sadece güç kaynağının etkileşimi olduğu ışıklar Power tuşuna basınca anlık bir fan dönüp duruyor. Monitör neden çalışmıyor anlamış değilim.

Bulabilir ama adamlar Allah bilir nerededir. Esenler-Bağcılar-Güngören gibi bir yerde yaşıyorsa dediğini yapması imkansız mesela.

Hocam dediğin numarayı aradım teknik servis yollayacaklarını söylediler konuyu net bir şekilde anlattım ana şebekede sıkıntı olabilir dediler.

Kabloyu çıkartmadan önce şalterden kapatıp öyle çıkarman lazım. Bunu diyorum.

Hocam bu arada güç kaynağının açma kapama düğmesinden bahsediyorsan PC açık bile değildi.

Son düzenleme:
Yok sadece annemlerin şarj aleti bozuldu ve salondaki ışıkta sorun var şimdi bir akrabanın evinde deneyeceğiz PC'yi bir de güç kaynağını değiştirip deneriz sorun devam ederse ama şunu da ekleyeyim kasada ışık yanıyor sadece güç kaynağının etkileşimi olduğu ışıklar Power tuşuna basınca anlık bir fan dönüp duruyor. Monitör neden çalışmıyor anlamış değilim.

Hocam dediğin numarayı aradım teknik servis yollayacaklarını söylediler konuyu net bir şekilde anlattım ana şebekede sıkıntı olabilir dediler.

Hocam bu arada güç kaynağının açma kapama düğmesinden bahsediyorsan PC açık bile değildi.
PC'nin açık olmaması bir şey değişmiyor. Eğer fast boot açıksa bilgisayar stand-by konumunda bekliyor demektir. PSU'yu elime aldığım zaman benim PC de kapalıydı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı