Şınav çekerken çok zorlanıyorum

Makaleler
2
Daha fazla  
Yaşım 14, Boyum 1.75, Kilom 88.5 biraz kilolu olduğum için spor yapmaya başladım koşu vs. yapıyorum bunun yanında mekik ve şınav çekiyorum. Mekik yaparken sıkıntı yok pek, daha ilk 1-2 gün olmasına rağmen tek seferde 60 civarı mekik çekebiliyorum. ama şınav çekerken aşırı fazla zorlanıyorum 1-2 tane bile çekemiyorum. Neden?

Şınava alışmak için destekli şınavlar çekebilirsin. Koltuğun ucuna, yatağın kenarına şınav pozisyonu alarak eğik bir şekilde şınav çekmek daha kolaydır. Onlarla başlayıp alıştıktan sonra nizami şınava geçersin.

Yaşım 14, Boyum 1.75, Kilom 88.5 biraz kilolu olduğum için spor yapmaya başladım koşu vs. yapıyorum bunun yanında mekik ve şınav çekiyorum. Mekik yaparken sıkıntı yok pek, daha ilk 1-2 gün olmasına rağmen tek seferde 60 civarı mekik çekebiliyorum. Ama şınav çekerken aşırı fazla zorlanıyorum 1-2 tane bile çekemiyorum. Neden?

Kardeşim tam adamına denk geldin ben akşam müsait olunca yazarım bende 1 2 tane çekerken şimdi 30 tane tam nizami çekiyorum. Takipte kal.
Ben msü ye hazırlanıyorum.
Benim yaş 17 boy 175 kilo da 59 dersin neyse gelelim konuya @Kerem.Arslan sorulara cevap verirsen daha iyi olur;
1) İlk önce doğru şınav pozisyonunda durduğundan emin misin?
2) Şınav çekerken kollar eller sallanıyor mu?
3) Nefes kontrolü yapıyor musun?
4) Göbek çok var mı?
5) Mekik çekerken kolların nerede?
Şimdilik bu kadar yeter cevapla bakalım.

Son düzenleme:
Kardeşim tam adamına denk geldin ben akşam müsait olunca yazarım bende 1 2 tane çekerken şimdi 30 tane tam nizami çekiyorum. Takipte kal.
Ben msü ye hazırlanıyorum.
Benim yaş 17 boy 175 kilo da 59 dersin neyse gelelim konuya @Kerem.Arslan sorulara cevap verirsen daha iyi olur;
4) Göbek çok var mı?
Şimdilik bu kadar yeter cevapla bakalım.

1) Tam bilmiyorum ama büyük ihtimal doğru pozisyondayım.
2) Evet aşağı indikçe hafif hafif sallanıyor.
3) Büyük ihtimal yapmıyorum. Hiç dikkat etmedim. Dikkat etmediğime göre %90 ihtimal ile yapmıyorumdur.
4) Biraz var zaten onu eritmek için spora başladım.
5) omuz hizasında. Ellerim gövdemden 1-1.5 Karış açıkta.

5) Omuz hizasında. Ellerim gövdemden 1-1.5 Karış açıkta.

Elleri göğsünüze koyun ve öyle yapın hocam yarın sizin için çok güzel fikirlerim var bekler misiniz?
Beklerim derseniz çok güzel bir şınav rehberi yaparım ciddiyim bu arada.

Yaşım 14, Boyum 1.75, Kilom 88.5 biraz kilolu olduğum için spor yapmaya başladım koşu vs. yapıyorum bunun yanında mekik ve şınav çekiyorum. Mekik yaparken sıkıntı yok pek, daha ilk 1-2 gün olmasına rağmen tek seferde 60 civarı mekik çekebiliyorum. ama şınav çekerken aşırı fazla zorlanıyorum 1-2 tane bile çekemiyorum. Neden?
Normal şınav pozisyonunun aksine ayaklarının değilde dizlerin yere değecek şekilde yavaş yavaş kendini alıştırabilirsin

Hocam kusura bakmayın antrenmandan çıktım eve 10:40 gibi geldim.

Bu pozisyon için ellerini omuz hizasında aç. Yere sağlamca koy. Sonra kendini çok kasmadan rahat hissettiğin kadar dizlerini geri koy. Ayaklarını da yere yerleştir ve belini kaldır çok kaldırma.

2) Evet aşağı indikçe hafif hafif sallanıyor.

Bunun için 2 tane önereceğim yol var. 1. yol;
Şınav pozisyonun da beklemek ama sert durun ve sallanmayın kolları da bükmeyin ve bunun yanında plank da yapabilirsiniz.
2. yol ise;
Uzun ve elinize tam oturan bir sopa alın çok kalın veya ince olmasın ucuna su şişesi koyun düzgünce sabitleyin ve şu hareketleri yapın;
Kolunuzu düz bir şekilde uzatın bükmeyin ve sopayı ilk başta şişeye yakın olacak şekilde tutun ve elinizi içe doğru 90 derece çevirin ve düzeltin faydasını görürsünüz umarım.

3) Büyük ihtimal yapmıyorum. Hiç dikkat etmedim. Dikkat etmediğime göre %90 ihtimal ile yapmıyorumdur.

Yapın hocam şu şekilde yapıyorum ben;
Yukarıda alıp aşağıya doğru yavaş yavaş vermek bunu 2 şınav da bir de yapın alın ve iki kerede verin.

5) Omuz hizasında. Ellerim gövdemden 1-1.5 Karış açıkta.

Bunu ellerinizi göğsünüze koyarak yapın, hatta ayakları koltuk sandalye vs. gibi yerlere koyun dizler dik açı olsun böyle yarım bile olsa yapın daha hızlı etki görürsünüz.
Ayrıca ağırlık çalışarak güç kazanın yada pozisyonda ki gibi yapıp dizleri yere koyun ve öyle çekin ama bunu yaparken ayaklar yere değmesin.

Son düzenleme:
Hocam kusura bakmayın antrenmandan çıktım eve 10:40 gibi geldim.

Bu pozisyon için ellerini omuz hizasında aç. Yere sağlamca koy. Sonra kendini çok kasmadan rahat hissettiğin kadar dizlerini geri koy. Ayaklarını da yere yerleştir ve belini kaldır çok kaldırma.

Bunun için 2 tane önereceğim yol var. 1. yol;
Şınav pozisyonun da beklemek ama sert durun ve sallanmayın kolları da bükmeyin ve bunun yanında plank da yapabilirsiniz.
2. yol ise;
Uzun ve elinize tam oturan bir sopa alın çok kalın veya ince olmasın ucuna su şişesi koyun düzgünce sabitleyin ve şu hareketleri yapın;
Kolunuzu düz bir şekilde uzatın bükmeyin ve sopayı ilk başta şişeye yakın olacak şekilde tutun ve elinizi içe doğru 90 derece çevirin ve düzeltin faydasını görürsünüz umarım.

Yapın hocam şu şekilde yapıyorum ben;
Yukarıda alıp aşağıya doğru yavaş yavaş vermek bunu 2 şınav da bir de yapın alın ve iki kerede verin.

Bunu ellerinizi göğsünüze koyarak yapın, hatta ayakları koltuk sandalye vs. gibi yerlere koyun dizler dik açı olsun böyle yarım bile olsa yapın daha hızlı etki görürsünüz.

Ayrıca ağırlık çalışarak güç kazanın yada pozisyonda ki gibi yapıp dizleri yere koyun ve öyle çekin ama bunu yaparken ayaklar yere değmesin.
Çok teşekkürler hocam. İnşallah işe yarar 1-2 hafta deneyeceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı