Şınav ne kadar önemli?

O programa ihtiyacın yok ki. Yazdığım program bittikten sonra kolun titremiyorsa, karnın sızlamıyorsa programın hakkını vermemişsindir. Benim ek olarak ne yaptığımı sorarsan. Ben Calisthenics egzersizlerinden sonra 1 set Strict Curl, 1 set Hammer Curl yapıyorum.
Peki yapmam gerekirse aynı gün yapsam sorun olur mu?

Peki yapmam gerekirse aynı gün yapsam sorun olur mu?
Olmaz ama muhtemelen yapamazsın. İlla dumbbell kullanmak istiyorum diyorsan böyle olabilir:

1- Plank push up (Plank süreleri 10 saniye olabilir)
2- Bicycle Crunch
3- 2 dk. Dinlen
4- Burpee
5- 3-4 dk. Dinlen (Durumuna bağlı.)
6- Push up (6 ile 7'yi yer değiştirdim curl için)
7- Lying Sit Ups
8- Dumbbell Curl
9- Hammer Curl

Olmaz ama muhtemelen yapamazsın. İlla dumbbell kullanmak istiyorum diyorsan böyle olabilir:

1- Plank push up (Plank süreleri 10 saniye olabilir)
2- Bicycle Crunch
3- 2 dk. Dinlen
4- Burpee
5- 3-4 dk. Dinlen (Durumuna bağlı.)
6- Push up (6 ile 7'yi yer değiştirdim curl için)
7- Lying Sit Ups
8- Dumbbell Curl
9- Hammer Curl
Hocam benim amacım en çok verimi almak. Sizce ikisinidemi yapayım yoksa sizin dediğinizimi?

Hocam benim amacım en çok verimi almak. Sizce ikisinidemi yapayım yoksa sizin dediğinizimi?
Sadece yazdığım son Hammer Curl ile biten program yeterli. Verim mantığınız şu şekilde olmalı. Yaptığınız her hareketi kaslarınızda hissede hissede yapmalı ve her tekrardan en yüksek verimi almalısınız. Örneğin, 100 tekrar hoplaya hoplaya şınav çekip üstüne 100 tekrar dumbbell curl yapmak yerine 25 tekrar yavaş şınav ve 25 tekrar yavaş dumbbell curl yapmanız daha verimlidir. Overtraining durumuna da dikkat edin. Gelişimi durdurabilir.

Sadece yazdığım son Hammer Curl ile biten program yeterli. Verim mantığınız şu şekilde olmalı. Yaptığınız her hareketi kaslarınızda hissede hissede yapmalı ve her tekrardan en yüksek verimi almalısınız. Örneğin, 100 tekrar hoplaya hoplaya şınav çekip üstüne 100 tekrar dumbbell curl yapmak yerine 25 tekrar yavaş şınav ve 25 tekrar yavaş dumbbell curl yapmanız daha verimlidir. Overtraining durumuna da dikkat edin. Gelişimi durdurabilir.
Hocam programa karın hareketleri ekledim bu iyimidir yoksa sadece sizin verdiğinizi mi yapayım?

push up - 3 set
Dumbbell Fly - 2 set
Bent Over Dumbbell Row - 3 set
One arm Dumbbell Row - 2 set
Shoulder Press - 3 set
Lateral Raises - 3 set
Dumbbell Curl - 2 set
Hammer Curl - 2 set
Overhead Triceps Extension - 2 set
Squat - 3 set
Romanian Deadlift - 3 set
Mekik - 3 Set
Bicycle crunch - 3 Set
Plank Push up - 3 Set

Hocam programa karın hareketleri ekledim bu iyimidir yoksa sadece sizin verdiğinizi mi yapayım?

push up - 3 set
Dumbbell Fly - 2 set
Bent Over Dumbbell Row - 3 set
One arm Dumbbell Row - 2 set
Shoulder Press - 3 set
Lateral Raises - 3 set
Dumbbell Curl - 2 set
Hammer Curl - 2 set
Overhead Triceps Extension - 2 set
Squat - 3 set
Romanian Deadlift - 3 set
Mekik - 3 Set
Bicycle crunch - 3 Set
Plank Push up - 3 Set
2 program da iyi. Benim şahsi tercihim Calisthenics ağırlıklı. Olduğun yerde ağırlık kaldırmak yerine daha hareketli, daha fazla kondisyon isteyen bir program benim tercihimdir. Ben, daha fazla kondisyon gerektiren, bütün vücudu aynı anda çalıştıran egzersizleri tercih ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı