Sınava hazırlık sürecinde müziği azaltmanın faydası olur mu?

Çok büyük bir faydası vardır. Ben sınava çok uzun süre önce girmiştim, sistem o zamana kadar çok değişti fakat müzik çok dinliyorsanız azaltmanız en doğrusu olacaktır. Dinlemeyin demiyorum fakat günde maximum 1 saat dinleyin ve yavaş yavaş azaltmaya devam edin. Eğer çok uzun süre dinlerseniz kapatmak istemeyeceksiniz, ders çalışamayacaksınız.
 
Son düzenleme:
Çok büyük bir faydası vardır. Ben sınava çok uzun süre önce girmiştim, sistem o zamana kadar çok değişti fakat müzik çok dinliyorsanız azaltmanız en doğrusu olacaktır. Günde maximum 1 saat dinleyin ve yavaş yavaş azaltmaya devam edin. Eğer çok uzun süre dinlerseniz kapatmak istemeyeceksiniz, ders çalışamayacaksınız.

Kişiden kişiye değişir, tamamen alışık olup olmadığınıza bağlı. Örneğin X kişisine faydası olan müzik y ye zarar verebilir.

Arkadaşlar bahsettiğim konu, test çözerken müzik dinlemek değil. 2023 TYT-AYT sınavına gireceğim ve yoğun şekilde hazırlanıyorum. Birkaç defa denk geldim sınava hazırlık döneminde müzik dinlememizi pek önermiyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz? @LAPSEKİLLİ BIG SMOKE

Hocam bu sorunun cevabı aslında sizde müzik dinlerken odaklanabiliyor musunuz? Müzik dinleyince mi yoksa normal halinizle mi daha iyi yapıyorsunuz? Bunu kendinize sorun.
 
Aksine kesinlikle faydalıdır odaklanma, konsantrasyon, ezber kuvvetlendirme hatta benim büyük babaanneme alzheimer teşhisi kondu doktor müzik dinlemesinin zihnine iyi geleceğini şiddetle öneriyordu.
 
Çok fazla şarkı dinlediğinde şarkı aklında çalıyorsa kafanı karıştırabilir de, onun dışında alakasını anlayamadım. Sınava kadar dinlemezsen zihninde bütün şarkıları unutacak mısın? Bence hayır. Ben şahsen dünyanın sonu da gelse müzik/şarkı dinlerim.
 
Bu soruya herkes farklı bir cevap verecektir. Kişiye göre değişen bir şey zaten fakat faydasından çok zararı vardır dinlemeden yapamıyorsanız en azından azaltın derim.

İşin diğer bir yani, bunu alışkanlık haline getirirseniz sınavda da müzik dinlemek isteyeceksiniz. Ayrıca "ders çalışırken falanca şey yapılmalı mı?" tarzı sorulari birazcık bahane olarak görüyorum. Önemli olan kişinin çalışmak istemesi yan etkenler o kadar da önemli değil.
 

Geri
Yukarı