Sınavda başarısız olunursa nasıl bir yol izlenmeli?

promagistra

Femtopat
Daha fazla  
Okumak isteyen olursa öncelikle bulunduğum durumu anlatayım. Geçen sene lise bitti ve mezuna kaldım. Normalde eşit ağırlıkçıydım ve buna göre bir bölüm düşünüyordum. Ancak sınava 5 ay gibi bir zaman kala fikrimi değiştirip YKS'ye dil bölümünden girmeye karar verdim.

Bu 5 ayda bir türlü organize olamadım. YDT'ye yarım yamalak çalışmama rağmen sürekli İngilizce içerik tükettiğimden şu an 60-65 civarı YDT neti yapıyorum. Lisede EA'cı olmamın dezavantajını çekiyorum zira diploma puanım 73, bizim lisede hiçbir derse girmeyen dilci bile 90 ortalamayla mezun olmuştur :)

TYT'ye daha yeni çalışmaya başlayacağım. Sınavdan 1 hafta önceki haftayı ise tamamen denemelere ve özetlere ayıracağım. Şöyle 70 civarı TYT neti çıkarmam gerekiyor. Sağlam bir programım var fakat kendimden emin değilim, zaten konuyu oluşturma sebebim bu.

ÖZETLE:
Diyelim ki istediğim bölüm (AKDÜ İngiliz Edebiyatı) gelmedi. Buraya girebilmek için nasıl bir yol izlemeliyim? Aynı bölüm İngiliz Edebiyatı fakat Isparta gibi bir yere gidip sonra nakil başvuruları mı yapmalıyım, bu başvurular nasıl oluyor? Yahut aynı üni AKDÜ'de dil ile alan (turizm türevi) bir yere gidip sonra bölüm mü değiştireyim, ne yapmalıyım?
Elbette sınavda güzel performans gösterirsem bu konuya gerek kalmayacak. Yine de stres oldum, yedekte planım olsa hoş olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
İngiliz edebiyatı okuyunca ne olunuyor bilmiyorum. Dilini geliştirmek içinse sadece, okula gitmek vakit kaybı olacaktır. YDS yerine uluslar arası geçerli dil sınavlarına girmen daha iyi olabilir.

Sadece yabancı dil bilmek ülkemizde ne kadar yeterli olur bilemiyorum. Bunun yanına illa ki bir şeyler eklemen lazım.

Şu sıralar, zamanında hor görülen meslekler yükselişte. Yani ne bileyim sanayideki ustadan, eve gelen tamirciye kadar aklına ne gelirse. Bu alanda yetişebilmenin bir yolu varsa, yapabiliyorsan hor görme bence. Hem iş sıkıntısı yok hem de kazançlı. ( Elimde belge niteliğinde sonuçlar yok ama çevremden gözlemlediğim kadarıyla öyle. )

Ne yazık ki yüksek olasılıkla, en iyi ihtimalle 4 yılın gidiyor. Çoğu zaman vakit kaybı oluyor üniversite. İş imkanı çoğu meslek için düşük. Bunları iyi düşünebilmen lazım. Ülkemizde artık tıp harici kesin bir meslek yok ki o da 10 yıl içinde patlayacak yüksek ihtimal.

Uzun lafın kısası Üniversite okumak mühim değil.

Sadece yabancı dil bilmek ülkemizde ne kadar yeterli olur bilemiyorum. Bunun yanına illa ki bir şeyler eklemen lazım.
Üniversiteye şu an bulunduğum ilçeden + aile evinden kurtulmak için gideceğim. Ben üniversitede zaten oyun geliştirme ile uğraşacağım, yolumu bulacağıma eminim.

Benim ihtiyacım olan yukarıda da yazdığım gibi bölümü tutturamazsam o bölüme hangi yollardan gidebilirim? Lisedeki gibi bir nakil sistemi olmadığını düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı