Sınavda tutanak tutuldu imza attırdılar, geçerli sayılır mı?

Bir de öğretmenler onu kendisi çıkarıyor normalde, senin çıkarmanı nasıl isteyebilirler? Bunu ÖSYM'ye söyle.

Yanlış hatırlamıyorsam geçen sene de ben çıkarmıştım. Böyle bir olaydan haberim yok ama hocanın siz ellemeyin biz yapacağız dediğini hatırlamıyorum tam tersi yavaşça çekin o kendini salıyor dediğini hatırlıyorum ama hiç de öyle bir durum söz konusu değildi. Biraz daha zorlasam kazıyacak duruma geliyordum çok samimi söylüyorum bunu.

Yanlış hatırlamıyorsam geçen sene de ben çıkarmıştım. Böyle bir olaydan haberim yok ama hocanın siz ellemeyin biz yapacağız dediğini hatırlamıyorum tam tersi yavaşça çekin o kendini salıyor dediğini hatırlıyorum ama hiç de öyle bir durum söz konusu değildi. Biraz daha zorlasam kazıyacak duruma geliyordum çok samimi söylüyorum bunu.

Geçen sene bende yine görevli öğretmenler çıkarmıştı, dediğin durumu hiç görmedim.

Eğer kabul olacak deyip tutanak tutup imzanızı aldılarsa başka ihtimal yok. Böyle bir sorumluluk alamazlar. Üstlerinden atma gibi bir ayrıcalıkları yok. Onların sorumluluğuydu ve uğraşmak zorundalar.

karekodun altındaki numara gözüküyor muydu ?

Eğer karekodun altındaki numara görünür durumdaysa veya altına numarayı kendileri yazdılarsa sıkıntı olmaz. Benim sınavda da birisinin QR ı yırtıldı başka bir gözetmen hoca geldi ve numarayı yazdı. Onunki ortadan ikiye ayrılmıştı numara tam olarak yazmıyordu onlar da riske atmayıp numarayı kalemle yazdılar. (Bu arada normalde gözetmen hocaların çıkarması gerekiyor ama bize de kendiniz çıkarın dendi. Birisininki yırtılınca herkes bıraktı çıkarmadı bir öğrenci toplu iğne verdi gözetmen hoca kendisi çıkardı.)

Son düzenleme:
Karekodun altındaki numara gözüküyor muydu?

Eğer karekodun altındaki numara görünür durumdaysa veya altına numarayı kendileri yazdılarsa sıkıntı olmaz. Benim sınavda da birisinin QR ı yırtıldı başka bir gözetmen hoca geldi ve numarayı yazdı. Onunki ortadan ikiye ayrılmıştı numara tam olarak yazmıyordu onlar da riske atmayıp numarayı kalemle yazdılar. (bu arada normalde gözetmen hocaların çıkarması gerekiyor ama bize de kendiniz çıkarın dendi. Birisininki yırtılınca herkes bıraktı çıkarmadı bir öğrenci toplu iğne verdi gözetmen hoca kendisi çıkardı.)

Numara falan görünmüyor vasat bir haldeydi ama bir arkadaş sağ olsun annesinin tanıdığı bir okul müdürüne sormuş bu kare kodların yedeği varmış sanırım bu kare kodu zaten güvenlik olayıymış bu kitapçık a kişisine veya b kişisine ait diye ve onun dışında T.C. No falan her şey ortada zaten aşırı bir sıkıntı olmayacağına dair bilgiler aldım. Aynı durumu yaşayan arkadaşlar varsa bilgilerine ama hala her şey net değil zamanla bakacağız duruma.

ALES'ler KPSS'ler derken birçok ÖSYM sınavına girdim. Hiçbirinde bizden sökmemizi istemediler, aksine önce bir tanesi dolaşıp hepsini teker teker bir ucundan kaldırıyor, daha sonra muhtemelen salon sorumlusu olan hoca dolaşıp onları kağıda yapıştırıyor.

Bir dahakine sizden isteseler de dokunmayın stickera.

ALES'ler KPSS'ler derken birçok ÖSYM sınavına girdim. Hiçbirinde bizden sökmemizi istemediler, aksine önce bir tanesi dolaşıp hepsini teker teker bir ucundan kaldırıyor, daha sonra muhtemelen salon sorumlusu olan hoca dolaşıp onları kağıda yapıştırıyor.

Bir dahakine sizden isteseler de dokunmayın stickera.

Bu konu umarım çoğu kişiye faydalı olmuştur ne kadar basit gibi görünse de çok olası bir durum seneye sınava girecek arkadaşlar denk gelirse çok dikkat etsinler kimse üstüne bir sorumluluk almıyor bu tarz şeylerde alsalar dahi bir şekilde sıyrılma ihtimalleri oluyor yanan sen ben oluyoruz. Gözetmenler çıkarın dese dahi yalandan çıkaramadım falan deyin. Çünkü ablama sordum o da aynı şekilde bazen bizden istedikleri zaman oluyordu dedi.

Eğer kabul olacak deyip tutanak tutup imzanızı aldılarsa başka ihtimal yok. Böyle bir sorumluluk alamazlar. Üstlerinden atma gibi bir ayrıcalıkları yok. Onların sorumluluğuydu ve uğraşmak zorundalar.

Tutanakta ne yazdığını o ruh hali ile okuyamadım tam ama senin iyiliğin için tuttuk stres yapma tarzı şeyler söylediler. Umarım öyledir.

Hocam son konuma bakar mısınız bilginiz var mı?

Son konuna baktım ben de meslek lisesi çıkışlıyım üniversiteye yerleştiğin zaman OBP kırılıyor ise ek puanın kırılma durumu da olabilir okulda bu tarz şeyler duyuyordum zamanında sınıfça bu tarz şeyleri düşünüyorduk ama yine de konu altına yazmadım kesin bir bilgim yok bilgi kirliliği olmasın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı