Sınavlar yaklaşıyor ama çalışamıyorum

swezyyy

Centipat
Katılım
9 Kasım 2020
Mesajlar
419
Çözümler
2
Yer
Cu'nun Yanı
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba, bugün şaka yok arkadaşlar sadece üzüntü var.
Sınavlar 1 Mart'ta başlayacak. Hocalar neredeyse her hafta deftere yazmak için 3-5 sayfa ödev gönderiyor. Yani şu anda toplam 30 sayfaya yakın yazmam ve ders çalışmam lazım ama bir türlü çalışamıyorum, sürekli dikkatim dağılıyor. Online dersten bir şey anlamıyorum. Yardım edin.
 
Ben allhatan 1. dönem sınavlarını oldum, hocam LGS için üzülmeyin soruları biraz basit yapacaklarmış ama bunu söyleyenin MEB olduğunu unutmayın.

Bakanım sebebi neydi ki.

LGS ve basit? Matematik o kadar zor ki LGS için; matematiğe çalışmak bile gereksiz geldi bana çünkü defter/kitapta yazan sorulardan hiçbirisi gelmez sırf mantık soruyorlar.
Aile üyelerinin birinin yanında çalışmayı deneyebilirsin seni başından kalkmaya çalıştığında durdurabilirler.
Ailem çalışıyor.
 
Ortaokul yada lise'ye gidiyorsun çok yüksek ihtimalle. Ben bir üniversite öğrencisiyim, sana çalışma demicem ama hayatım boyunca şunu öğrendim; Her şey okul değil yada çalışmak değil. Ben lise sona kadar çalışmadım, dersleri iyi dinlerdim ödevimi yapardım orası ayrı ama bir türlü geçtim. Kalma muhabbeti de fazla yok zaten. Eğer dersleri çok sevmiyorsan zorlamanın anlamı yok. Birsürü tavsiye verebilirim ama anlamı yok. Gelmiyorsa çalışmak zaten kendini zorlayarak çalışırsan kendine zarar verirsin. İleride hedefin ne bilmiyorum ama yüksek bir şey hedefliyorsan ya çalışacaksın yani sınav geldi diye çalışıcam değil. Sınav yokkende ya da derslerini dinle sınavdan önce çalışıp okulu bitir. Hayaller ve hedeflerine doğru koş her şey okul değil :)
 
Bu konuda burada verilecek tavsiyeler genel olarak etkisiz kalacaktır. Ders çalışma isteği ya da genel olarak odaklanamama problemi tamamen online derse karşı oluşturduğunuz ön yargıdan dolayı kaynaklanıyor. O yüzden kendinizi şartlamalısınız. Ayrıca ders vakti dikkat dağıtıcı unsurları çevrenizden uzak tutabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı