Sınavsız 2. üniversite için bölüm önerisi

Furkan_D

Kilopat
Sosyal Tayfı
Hayırlı akşamlar arkadaşlar, 2. sınavsız için kayıt yaptırmayi düşünüyoruz lakin kendim için değil ailemden birisi için. Açık öğretimde hangi bölüm seçilmeli, hangisi mantıklı olur ve ileride iş konusu olursa sorun yaratmayacak bir bölüm düşünmekteyiz.

Şu anlık aklımızda Halk ve ilişkiler Tanıtım, Çağrı Merkezi Hizmetleri ve bilgisayar programcılığından DGS ile bilgisayar mühendisliği var. Bu ikisi arasından hangisi seçilmeli sizce?

Farklı bir bölüm öneriniz de olursa duymak isterim.

@333365 Hocam bildiğim kadarıyla açık öğretim konusunda bilgiliydiniz, sizin fikriniz nedir acaba bu konuda?
IMG_20241017_190557.jpg

Son düzenleme:
En mantıklısı bilgisayar programcılığı gibi geliyor, o bölümün her zaman için AÖF'ten okunmasını tavsiye ederim çünkü örgün eğitimi adamakıllı bir şey katmıyor ve çoğunun amacı DGS ile bilgisayar mühendisliğine tamamlamak oluyor. Ümidinizi kırmak istemem de DGS'den çok çok iyi yapmanız gerekir çünkü giren sayısı fazla, alım az. Öyle söyleyeyim.

En mantıklısı bilgisayar programcılığı gibi geliyor, o bölümün her zaman için AÖF'ten okunmasını tavsiye ederim çünkü örgün eğitimi adamakıllı bir şey katmıyor ve çoğunun amacı DGS ile bilgisayar mühendisliğine tamamlamak oluyor. Ümidinizi kırmak istemem de DGS'den çok çok iyi yapmanız gerekir çünkü giren sayısı fazla, alım az. Öyle söyleyeyim.
Açıkçası kendim için değil babam için, kendisi de heves etti bi' okumak için lakin bölüm konusunda bir türlü karar veremedik. Ben de aynı şekilde DGS konusunda çok iyi yapması gerektiğini düşünüyorum çünkü mühendisliğe geçiş bu kadar kolay değildir. Sizin onerdiginiz bölüm var mıdır bunun haricinde? Halk ve ilişkiler veya Çağrı Merkezi nasıldır acaba?

Benim de en baştan beri Tarih bölümüne çok ilgim var, tarih okumayı düşünüyordum ama durumunu biliyorsunuz iç açıcı değil. Aynı şekilde açıktan 2. sınavsız düşünüyorum.

@Furkan_D, yabancı dil biliyor mu? Eğer biliyorsa dış ticaret de olabilir.

@Furkan_D, basitçe söylemek gerekirse daha çok hesap kitap denebilir. Dış ticaret üzerine iş yapan ithalat/ihracat firmalarında işe girebilir. Bazı ithalat/ihracat firmaları, yurt dışına da götürebiliyor. İşte sürekli alıcı/satıcılarla iletişim halinde olacak, şirketin hesabını kitabını yapacak vs. gibi denebilir. Şirketten şirkete göre istenen işler değişebilir.

@Furkan_D, basitçe söylemek gerekirse daha çok hesap kitap denebilir. Dış ticaret üzerine iş yapan ithalat/ihracat firmalarında işe girebilir. Bazı ithalat/ihracat firmaları, yurt dışına da götürebiliyor. İşte sürekli alıcı/satıcılarla iletişim halinde olacak, şirketin hesabını kitabını yapacak vs. gibi denebilir. Şirketten şirkete göre istenen işler değişebilir.
Kendisine ileteyim o halde, teşekkürler. Yalnız bir şey gördüm, AÖF bilgisayar programcılığından mühendislige geçiş yokmuş sanırım ne kadar doğrudur acaba?

@Furkan_D, o konuyu bilmiyorum maalesef. Bilmediğim bir konu hakkında, net konuşmam doğru olmayacaktır. Konuyla alakalı aklınıza takılan farklı soru varsa sorabilirsiniz, bilgim doğrultusunda yardımcı olmak isterim.

@Furkan_D, o konuyu bilmiyorum maalesef. Bilmediğim bir konu hakkında, net konuşmam doğru olmayacaktır. Konuyla alakalı aklınıza takılan farklı soru varsa sorabilirsiniz, bilgim doğrultusunda yardımcı olmak isterim.
Sağ olun, peki örgunde okuduğu bölümü açıktan da 2. sınavsız seçebilir miyiz peki? Bu konuda bilginiz var mıdır acaba?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı