Sınavsız lise nakli için OBP önemli midir?

OneDie

Kilopat
Arkadaşlar şu anda meslek lisesi 10. sınıftayım. Nakil vermek istiyorum sınavsız başka liseye geçeceğim. Orta öğretim başarı puanım 81,232. Gitmek istediğim lise 90 OBP istiyor. 3 kontenjan var. Şu an başvuru yapsam onların insafına göre mi yoksa kesin 90 üstü mü olması gerekiyor?

10 sınıfın yarı dönemi bitti ikinci dönem bildiğim kadarı ile kendi bölümünüz dışında hiçbir yere gidemiyorsunuz, kendimden biliyorum ancak sizde tabi ki araştırın ve nakil almaya çalışın. Ancak kendi bölümünüz olan başka liseye gitmek istiyorsanız farklı bu arada okul OBP isteyemez? nakilde kimin puanı yüksek ise o yükselir sıradan ve girer kontenjana göre.

10 sınıfın yarı dönemi bitti ikinci dönem bildiğim kadarı ile kendi bölümünüz dışında hiçbir yere gidemiyorsunuz, kendimden biliyorum ancak sizde tabii ki araştırın ve nakil almaya çalışın. Ancak kendi bölümünüz olan başka liseye gitmek istiyorsanız farklı bu arada okul OBP isteyemez? Nakilde kimin puanı yüksek ise o yükselir sıradan ve girer kontenjana göre.

Anladım teşekkür ederim😊

Okul OBP isteyemez ise hangi puana göre puanı yüksek olana öncelik verilir? Şu an 10. sınıfsam 11'e geçerken nakil verecek isem hangi puana bakarlar?

Arkadaşlar şu anda meslek lisesi 10. sınıftayım. Nakil vermek istiyorum sınavsız başka liseye geçeceğim. Orta öğretim başarı puanım 81,232. Gitmek istediğim lise 90 OBP istiyor. 3 kontenjan var. Şu an başvuru yapsam onların insafına göre mi yoksa kesin 90 üstü mü olması gerekiyor?
geçebildiniz mi hocam?

Rica ederim, bu arada 10 sınıfta ikinci dönem nakil alınmıyor diye biliyorum ama siz araştırın yanlış bilgi vermek istemem siz nakil almayı deneyin yine de.
hocam sanırım 13 ekim 2021 tarihinde yönetmelik değişti artık 11.sınıfın ağustos ayına kadar lise türlerinin birbiri arasındaki nakilleri açık

OBP'ye bakarlar, nakil başvurusu yaparken bile sistemde OBP puanınızı gösterir hocam.
Keşke öyle olsa hocam. LGS'den sonra yaptığınız seçimlerde ve 9. sınıfta OBP'ye bakıyorlar. Sonraki senelerde ise bir önceki senede yaptığınız puana bakıyorlar. Ayrıca eğer Meslek programına sahip bir lisede öğrenim görüyorsanız bildiğim kadarıyla 11. sınıftan sonra normal bir Anadolu lisesine geçiş yapamıyorsunuz.

İyi sosyaller.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı