Sinekler donduktan sonra çözülebilir mi?

Yüksek ihtimal yüksek sıcaklıktan dolayı hücreleri çatlayacak. Buna ek olarak kanatları güçsüz yapıda olduğu için kanatları kırılacaktır. Boş verin hayvanı gitsin.
 
Güncelleme: Arkadaşlar maalesef 2.denek bulamadım. Bunun yanı sıra ilk denek kendini folyo ile kutunun arasına sokarak intihar etti. Daha doğrusu kanatlarını kırdı ve bende daha fazla acı çekmesini istemedim. Deneyi yarın başlatmayı planlıyorum hem biraz daha araştırma şansım olur. Resimli olarak aşamaları atarım eğer bir de şöyle dene derseniz denek sayısını arttırırız. Yapma sebebim her ne kadar eğlence gibi gözükse bile ökaryorik hücreleri dondurmanın mümkün olup olmadığını gözlemlemek, insanın dondurulabilirliğini incelememizi sağlar. Tabii ki bir insanı dondurma şansım olmadı. Ve memeli grubunda yapılmış yeteri kadar deney var. Dolayısıyla kedi, köpek, kuş dondurma denemesine gerek yok. Sinek kuşlarında başarıya ulaşılabiliyor örneğin. Ama günümüzde henüz kedi, köpek gibi hayvanları ve insan gibi hayvanları dondurmak mümkün gözükmüyor. Ve eğer gerçekleşirse herhangi bir türün darboğaza girmesi sonucu genetik sürüklenmeyi sağlayabiliriz. Bunun için seçilme en dayanıklı canlıları seçip onları dondurarak, gelecekte o tür yok olduğunda bu bireyler bütün türün gen havuzunu oluşturacaktır. Ve dayanıklılıkları sayesinde daha güçlü türler evrimleştirebileceğiz. Tabi bunu izolasyon ile de yapabiliriz ama doğada yapabilmemiz için türün darboğaza girmesi şart.
Bu söylediğiniz insan için geçerli. Bazı kuş türleri dondurulabiliyor. Üstelik mümkün değil demek doğru olmaz. Zira insanlık imkansız denilen neler gösterdi bizlere.
Buz kristalleri hücre yapısını parçalar, yaşamaları hiçbir şekilde mümkün değildir.
 
Evet garip ama şu havada bile sineklerden muzdarip oluyorum. Ben bu heriflerin elebaşını tuttum bayağı iri. Şimdi bunun bu mevsimde yaşamasını istemiyorum. Ben bunu dondurup yazın tekrar hayata döndürebilir miyim? Konuyu alaya almazsanız sevinirim gayet ciddiyim. Net cevabınız yoksa deneyeceğim. Bir de çözmek için kaç derece ısı gerekli? Tahmini -20c° derecede dondurup 50c° derecede çözmeyi düşünüyorum. Deney süresi 19 saat olacak.

50 derecede çözmek bir tık sıkıntı. Isıyı azaltarak çözün.
 
Bu söylediğiniz insan için geçerli. Bazı kuş türleri dondurulabiliyor. Üstelik mümkün değil demek doğru olmaz. Zira insanlık imkansız denilen neler gösterdi bizlere.
Yani siz bu dediğinizle, bu canlının hücrelerinde su bulunmadığını veya suyun donduğunda kristalleşmeyeceğini mi iddia ediyorsunuz?

Bunun üzerine diyecek bir şeyim yok, tartışılacak bir tarafı da yok. "Dünya düzdür." 😂
 

Yeni konular

Geri
Yukarı