Sinerji Bilgisayar sipariş vereli 1 hafta oldu

Arkadaşım 20 binlik bilgisayar almıştı. 3 günde hazır olması gereken bilgisayar 1-2 hafta sonra hazır olmuştu. Sorduğunda ise ekran kartı siparişi gelmediği için bilgisayarı hazırlayamadıklarını söylemişlerdi. Muhtemelen aldığınız bir parçanın siparişi geciktiği için sizin alış zamanınızda gecikiyor.

Vay be bunu hiç akıl edemediydim.

Arkadaşım 20 binlik bilgisayar almıştı. 3 günde hazır olması gereken bilgisayar 1-2 hafta sonra hazır olmuştu. Sorduğunda ise ekran kartı siparişi gelmediği için bilgisayarı hazırlayamadıklarını söylemişlerdi. Muhtemelen aldığınız bir parçanın siparişi geciktiği için sizin alış zamanınızda gecikiyor.

Ben de öyle düşünüyorum, çünkü üstünde RX6700 kart ve 14 bin fiyatı var bilgisayarın, ucuz olmasının sebebi sipariş verip bekletmeleri herhalde, neyse işte ülkedeki ticaret etik anlayışı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vay be bunu hiç akıl edemediydim. İşte yazılanları okuyup algılamadan cevap veren bir z kuşağı.

Ben de öyle düşünüyorum, çünkü üstünde rx6700 kart ve 14 bin fiyatı var bilgisayarın, ucuz olmasının sebebi sipariş verip bekletmeleri herhalde, neyse işte ülkedeki ticaret etik anlayışı.
Ucuz olmasının sebebi firmalarla yapmış olduğu kampanyalarla anlaşma. Burada bir parça geçirirse bütün kasa sorun yaşıyor. Gecikmek 0 dan iyidir. Sonuçta belirli bir yasal süre var ve bu süre içerisinde teslim etmeleri lazım. Beklemeyi tercih etmezseniz o parayla bir elektronik dükkanında toplatabilirdiniz.

Ben de öyle düşünüyorum, çünkü üstünde rx6700 kart ve 14 bin fiyatı var bilgisayarın, ucuz olmasının sebebi sipariş verip bekletmeleri herhalde, neyse işte ülkedeki ticaret etik anlayışı.
Tabii o yüzden de olabilir ama sadece o yüzden olduğunu sanmıyorum. Firmalar bazen çoklu alım yapınca ucuza geliyor. Bu yüzden düşük fiyatla bile satsalar kar elde edebiliyorlar.
@Pwieh 'in dediği gibi de olabilir.

Hala hazırlanıyor diyor. Bu normal bir süre midir şimdi? Bu kadar bekletmenin etmenin anlamı nedir?

Geçen hafta Cuma verdim siparişi 4 iş günü içerisinde montaj sonra kargo dediler ama hala hazırlanıyor ediyor bilmem ne. Telefon açıyorum cevap yok 4 kişi hatta siz üçüncü sıradasınız tahmini bekleme süreniz 3 diyor 10 dakikada bekledim cevap veren de yok.

Bir şeyler olmaz umarım 15 binlik bilgisayar.

Firmaların ellerinde stok yok.
Daha doğrusu stoklara para bağlamak istemiyorlar.
Sipariş geldikçe yurt dışından talep ediyorlar ve montajlayıp teslim ediyorlar.
Sadece Sinerji değil, bir çok online satış yapan firma bu şekilde ilerliyor.

Firmaların ellerinde stok yok.
Daha doğrusu stoklara para bağlamak istemiyorlar.
Sipariş geldikçe yurt dışından talep ediyorlar ve montajlayıp teslim ediyorlar.
Sadece Sinerji değil, birçok Online satış yapan firma bu şekilde ilerliyor.

Eskiden bunu belirtiyolardı en azından 3-4 yıl önce İtopya'dan fare alırken yazıyordu yurt dışından geliceği için 30 gün sonra elinize ulaşır diye tekrardan yazsalar keşke.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı