Sinerji'den alınan PC 2 ay sonra nasıl iade edilir?

Diamant

Decipat
2 ay oldu PC'yi alalı ama kaçak yapmaya başladı. Prizi vs. her şeyi değiştirdim fakat sorunum çözülmedi. Dayanamayacak noktaya geldim kasayı parçalamak üzereyim. Whatsapptan da yazdım bakmıyorlar. Nasıl iade edebilirim? Tamir etseler de olur.

Başta sıkıntısı yoktu. Sonradan böyle olmaya başladı. PSU'nun şalteri kapalı iken bile ellediğim anda elektrik çarpıyor.
Hazır sistemlerde en ucuza gidilen parça PSU olur. Bu şekilde hazır sistem satanlar kâr elde ediyorlar. Oysaki bilgisayar toplarsanız PSU ucuza kaçılması gereken en son parça olmalı. Burada da tahminimce PSU ucuz olduğundan ya da eski olduğundan kapasitörleri yandı veya şalteri boşa vermeye başladı, böylece de akım geçirmeye başladı.

İlk 6 ayda olmanız sebebiyle şikayetinizi belirterek Sinerji ile iletişime geçin ve kusurdan dolayı tamamıyle yeni sistem ile değişim talep edin. Hazır sistem olduğundan aldığınız sistemin tamamı kusurlu sayılarak tamamının yenisiyle değişimi veya iadesi hakkına sahip olursunuz. Bu hakkın size tanınmasına gerek olmadığı gibi sadece o parçanın değişimini yaparız ifadesinin faturanız hazır sistem satın alımı olduğu için geçerliliği yok. İlk 6 ayda oluşan kusurlarda bu kusur satılırken varmış sayılır ve hazır sistemlerde herhangi bir parçanın arızası hazır sistemin bütününü kapsayarak işleme alınır.

Değişim talebiniz işleme alınırsa mutlaka ve mutlaka tüm sisteminizin tamamıyla yenisi ile değişimi olması gerekiyor, bu şekilde hakkınız var. Bu yüzden tüm özelliklerini not edip her özelliği açısından aynı veya üzeri şekilde değişim teklifi yapıldığına emin olmaya çalışın, daha düşük özellik herhangi bir parçada varsa bunu gerekçe gösterip değişime uygun muadili değil diyebilirsiniz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı