Sinerji'den satın alınan hazır sistem garantiye nasıl gönderilir?

Nycthophilia

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selamlar.
30 Mayıs 2023 tarihinde Sinerji sargas adlı hazır sistemi firmanın sitesinden satın aldım fakat dün değil ondan önceki gün hiçbir problemi olmayan PC ertesi günü durduk yere Power tuşuna bastığımda hiçbir tepki vermemeye başladı. Statik elektrik birikmesi olduğunu düşünerek kasaya bağlı olan tüm kabloları çıkarıp Power tuşuna bir süre bastım fakat bir sonuç alamadım. Ardından bir gün dinlenmeye aldım bilgisayarı ama yine bir tepki yok. Doğal olarak Sinerji sitesi üzerinden arıza talebi oluşturup durumu izah eden bir yazı yazdım. Yanıt olarak bir takım tavsiyelerde bulunan bir yazı yazmışlar. RAM'in birini çıkar, başka PSU ile dene, PSU kapatıp 10 saniye powera basılı tut gibi gibi. Ben de "
Selamlar.
Aynı şekilde ben de statik elektrik birikmesinden şüphelenmiştim. Bahsettiğiniz gibi PSU'yu off moda alıp Power tuşuna basarak birikmiş statik elektriği boşaltmaya çalıştım fakat değişen bir durum olmadı sonuç vermeyince kasaya bağlı (monitör mouse klavye Ethernet Power) tüm kabloları çekip dinlenmeye bıraktım ertesi gün yine denediğimde değişen bir şey yine olmadı. Farklı PSU veya güç kablosuyla deneme şansım maalesef ki yok. Bahsettiğiniz üzere RAM'leri tak çıkar yapabilirim fakat kasanın parçalarının garantisi devam ediyor ve bu işlemler doğrultusunda aleyhime bir durum yaşanmasını ve garantisine zarar verecek bir durum yaşanmasını göze almak istemiyorum açıkçası. O sebeple kasayı bilir kişi olan sizlerin eline teslim ederek devam eden garantisinden yararlanmak istiyorum. Mümkünse süreci garanti kapsamında hızlandırıp teknik servis hakkımdan yararlanmak istiyorum" bu şekilde yanıt verdim.
Komik bir şekilde aldığım cevap "

Etrafınızda herhangi bir bilgisayarcı mevcut ise sisteminizi götürüp arıza tespitini yaptırabilir ve arızalı parçayı bizlere gönderebilirsiniz." bu oldu. Hangi depoya kargolayacağımı sürecin nasıl işleyeceği konusunda bilgi bile vermeden bilgisayarcıya götür demeyi tercih ettiler ben de çevremde güvendiğim bir bilgisayarcı olmadığını belirttim ki zaten bilgisayarcıya götürecek olsam garantinin ne anlamı var ve bunu bir ben mi saçmalık olarak görüyorum? Daha da geri yanıt vermediler zaten. Sistem parçalarının garantisi her biri için ayrı ama ben bu sistemi Sinerji'nin sitesinden hazır şekilde satın aldım ve bu garanti süreci nasıl işler haklarım nelerdir? Bilmediğim için hala mesaj bekliyorum. Arkadaşlar benzer bir durum yaşayan tecrübeli arkadaşlarımız bana bir yol gösterebilir mi? Bu süreçler nasıl işliyor ve hiçbir bilgisayarcıya güvenmiyorum ayrıca çok absürt arıza tespit fiyatı veriyorlar. Olası bir hatalarında bu sefer garanti kapsamı dışına çıkma riski de var. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
3 veya 10 priz kullanıyorsan onu fişten çıkart 10 saat falan bekleyebilirsin, güç kaynağından gelen fişi başka bir yerdeki prize takmayı dene. Bildiğim kadarıyla bu firmalar komple PC için garanti vermiyorlar. Her bir parçan için markaların kendisi garanti veriyordur lakin(Ülkemizde genellikle 2 yıl oluyor). Sorunu net bir şekilde tespit etmen lazım hangi donanım sıkıntılıysa onu gönderirsin değişim veya para iadesi talebi için diye düşünüyorum.

Selamlar. Evet her bir parçanın garantisi ayrı fakat totale baktığımızda ortada açılmayan bir pc bulunmakta. Bu firmalar nasıl oluyorda kullanıcının arızayı tespit etmesini bekliyor? Ben bunu bilgisayarcıya götürsem olası bir durumda bunu garanti kapsamı dışında olarak değerlendirmeleri de mümkün. Tüm parçaları ayrı ayrı kargolayıp mı yollamak doğru olanı? Ayrıca kasanın psusundan şüpheleniyorum diyerek hareket edip sadece onu yollamak istesem bunu nasıl yapacağımı da bilmiyorum hadi bunu bir videodan öğrendim diyelim başta montajı yapıp yolluyorlar bu gibi durumlarda müşterilerinin hepsinin pc montaj/demonte etme konusunda tecrübeli olduklarını mı varsayıyorlar?

Hocam işin daha komik kısmı bir bilgisayarcıyı aradım ve garanti kapsamında olanlara biz bakmıyoruz sonra sorun oluyor diyip bakmadı bile.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…