Singapur kaplumbağası plastik bir alanda yaşayabilir mi?

Erenozyurek123

Hectopat
Katılım
27 Ağustos 2018
Mesajlar
56
Daha önce babama işyerinden bir arkadaşı Singapur kaplumbağası vermişti. Babam da eve getirmişti ben kaplumbağa konusunda bilgim pek fazla olmadığı için hayvana direkt leğen almıştım aradan zaman geçti ve bu hayvanın leğende yaşamayacağını öğrendim.

Çok pişman oldum şimdi de bir yuva yapmayı düşünüyorum. Bütçem pek fazla değil yani 50 TL civarı nasıl bir yuva yapabilirim yada alabilirim? Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tavsiye ettiğin kaplumbağa bahçelerine ben ölüm fanusu diyorum eğer orada kaplumbağa beslemeye kalksak kaplumbağanın ölümüne tanıklık ederiz internette videosu var plastik saklama kabından yuva yapıyor adam bende öyle birey yapsam beni 4 veya 5 ay götürürüm daha sonra iyi bir cam akvaryum alacağım şuan hayvan leğende kalıyor acil birşeyler yapmam lazım ve şuanlık elimden bunlar gelebiliyor.
 
Kısa bir süre leğende kalsa bir şey olmaz bence ama en kısa zamanda camdan yapılmış bir akvaryum tasarlayın. Çok da yüksek olmasına gerek yok çıkamayacağı kadar olsun yeter. Yayvan olsun ama biraz tabanı büyük olsun darda kalmasın benim düşüncem bu. Bir de doğal taş alın delikli delikli böyle üstü pürüzlü kireç taşı gibi onda tırnaklarını sürtmeyi seviyorlar genelde.
 
Dostum öncelikle ben de 2 tane kaplumbağa besliyorum ve öncelikle aşağıda ki plastik yuvalardan büyütmeye başladım. Büyüyüp yuvalarından kendileri çıkana kadar bu yuvalarda kaldılar sonra büyük bir cam akvaryum aldım şu an onda duruyorlar. Yuva yapmaktansa bir pet shopa gidip oradan yuva alabilirsin.

Georplast Kaplumbağa Bahçesi 26 X 7.5(h) cm | petkolik.com
Ti-sert Kapaklı Kaplumbağa Bahçesi - n11.com

Hocam hala yaşıyor mu?
 

Geri
Yukarı