Single Channel ve Dual Channel RAM farkı nedir?

İşletim sistemi
Windows 10

Mahmutab

Hectopat
RAM
Apacer Panther CL16 3200 MHz RAM
Ekran kartı
GTX 1650 GDDR6 4 GB.
İşlemci
İntel Core i3 10100F 3.6ghz
Dostlar selam hızlıca konuya gireyim bende şu an 1x8GB 3200MHz CL16 RAM var takılı halde bunu 2x8 yapmayı düşünüyorum. Farklar belli olur mu? Zahmet olmazsa madde halinde değişecek her şeyi yazabilir misiniz? Örneğin Alt+Tab sürelerinin kısalması internette daha akıcı dolaşma oyundayken alttan sekme açma vb maddelerseniz çok iyi olur :) Bir de FPS farkını merak ediyorum ne kadar artar?

Kısaca şöyle denebilir. Islemci ile bellek arasında Single tek şeritli bir yol, Dual ise 2 şeritli ve daha çok veri geçebiliyor. Bunun etkisi FPS olarak size dönüyor. Masaüstüne çok fark olacağını sanmam. Ufak droplar var ise onlar çözülebilir RAM kaynaklı ise.

Kısaca şöyle denebilir. Islemci ile bellek arasında Single tek şeritli bir yol, Dual ise 2 şeritli ve daha çok veri geçebiliyor. Bunun etkisi FPS olarak size dönüyor. Masaüstüne çok fark olacağını sanmam. Ufak droplar var ise onlar çözülebilir RAM kaynaklı ise.

Sizce bir oyunda ne kadar FPS artışı olur? Örneğin CS:GO Valorant?

Kısacası 16x1 16 GB yerine 4x2 8 GB bile daha fazla performans verebilir. Oyunlar çift kanal ram ile daha performanslı kullanıyor. Tüm oyunlarda ciddi performans farklı olur.

Bu teste 4x2 vs 1x8 testini görebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı