Sınıfta kalma korkusu ve ders planı yapamamak

RoyewheNNN

Decapat
Daha fazla  
İlk dönem:
Matematik ortalamam: 46.75
Edebiyat ortalamam: 34.95
Kimya ortalamam: 39.5
Fizik ortalamam: 46.
Coğrafya ortalamam: 41.
Btt ortalamam: 38.75

Ben 9. sınıf bilişim bölümü öğrencisiyim ve aşırı derecede sınıfta kalma korkusu bastı.
Bu yazdığım derslerden 3 tanesini çevirmem lazım ve ben o 3 dersi kafamda belirledim.

Matematiği, coğrafyayı ve fiziği çevirmeyi düşünüyorum. Edebiyat ortalamam neden bu kadar dusuk diye sorarsanız anlatayım:
Ben edebiyat sınavlarından 45 35 aldım fakat hoca tum sınıfa 15 20 25 sözlü girdi.
Bana da birine 10 birine 50 girdi. İkisine de 50 girse bu kadar sıkıntıya girmezdim.
Şu an sınav haftasındayım ve yarın biyoloji kimya sınavlarım var, ondan sonraki gün ise tarih ve fizik.
Bu hafta bittiğinde matematik, coğrafya ve fizik dersleri için bir program yapmak istiyorum. Kısacası düzenli çalışma.
Fakat elimde bir kaynak yok ve bir program da yok. Programı nasıl yapmalıyım ve adamakıllı çalışırsam sınıfta kalır mıyım?

Sınıfta kalma korkusu harbi çok sardı beni.
Hocalarla aram kötü değil fakat dersleri saldım epeydir.
He bir de edebiyat sınavından 47.4 almışım.
Bunları nasıl düzeltebilirim veya düzeltebilir miyim?

4 yıl öncesine döndüm. Bende bilişim bölümündeydim ve derslerim benimde kötüydü. Ama 9. sınıfın 2. dönemi sadece sınav önceki günlerde çalışıp tüm sınavlardan 80-90 gibi bir not almıştım. Inan bana meslek lisesinde sınavlar çok kolay. Sadece sınavdan 2-3 gün önce çalışmaya başla ve not çıkar, ezber yapsan bile 3-5 bi şey çıkarırsın.

Sınıfta kalmamak için Anadolu lisesine geçmeni öneririm bttden 38 aldığın için onu düzeltmen çok zor Anadolu'ya geçersen o ders siliniyor.

Çalışmaktan başka çare göremiyorum. 2. sınavlara ve bu sınavlara güzel çalış derslerde güzelce dersi dinle ve katıl artık gerisi hocalara kaldı.

Dostum öncelikle rahat ol. Senin geçtiğin yollardan ben de geçtim. Bilişim okuyorum ben de hala. Şimdi senin geçmen gereken temel 2 adet ders var. Bilişimin ana, en çok saat olan dersi ve edebiyat. İkisinden birisini geçtiğinde ve 50 + ortalama yaptığında öbür baraj dersin alta düşüyor sorumlu geçiyorsun. İlerideki 3 sene içerisinde o dersin sorumluluğuna girip 50 alıp geçiyorsun ki çok kolay yapıyorlar. Ben de 9. sınıf edebiyatta kaldım. İlk sınavda geçtim.

Temel 2 adet ders var.

Artık yeni sistem işliyor meslek, edebiyatı 50+ ve ortalamayı da 50 yap kafana göre geçiyordun şu an o sistem 11,12. sınıflar için geçerli 9 ve 10. sınıflar için bir senede en fazla 3, geriye dönük dersten kalma sayısı 6 bunu aşarsa sınıf tekrarı.

O sistem kalktı artık edebiyat ve bilişim dersinin 50 üstü olması lazım baraj ders ve en fazla 3 dersten kalması gerekiyor 4 dersten kalırsa isterse ortalaması 80 olsun yine de kalıyor.

Düzenli bi program yapmak istiyorum. Şu sınav haftası bitse program yapıcam ona uyarak devam edicem. Ama korkum tek bi sınavla duzeltebilir miyim 80 90 alabilir miyim onu bilmiyorum

Hocam, ben 1. dönemin 1. sınavından 3 derste kaldım. Ama onların 2'sini düzeltmeyi başardım. Hatta bunlardan 1'isi matematikti ama ben bir şekilde 2. sınavlarda daha fazla çalışarak not ortalamamı arttırdım. Hatta bugün matematik yazılısı oldum, 2. dönem daha iyi geçti. Bende korkuyordum ama geçtim. Sen daha fazla dersten kalsan bile geçebilirsin. Hatta #1'de arkadaş son gün çalışarak yüksek almış.

O sistem kalktı artık edebiyat ve bilişim dersinin 50 üstü olması lazım baraj ders ve en fazla 3 dersten kalması gerekiyor 4 dersten kalırsa isterse ortalaması 80 olsun yine de kalıyor.

Çok değişmiş bizim sistem. Bttden geçersin zaten ezbere dayalı edebiyatta o şekilde. Eğer ki matematiğe çok alakan yoksa ve anlayamıyorsan yapamayacağını düşünüyorum ki umarım beni yanıltırsın.
Kimya ve coğrafya bana kalırsa 9. sınıf için çok basit. Asıl 10. sınıf kimyası çok karmaşık.

Şimdi ders çalışma düzeni için çok kasmana gerek yok. Boşta kaldığın 1 saat göz geçir yeterli. Her gün ve saatlerce çalışırsan anlamayacaksın. Çünkü beynin başka yerlere gidecek odaklanamayacaksın. En mantıklı olan bu. Ben hiç çalışmıyordum benim 9. sınıf edebiyat ilk dönem notum 25.5 gelmişti. İkinci dönem de 73.5 yapmıştım ve dersi geçememiştim. Net hatırlarım. Eskilere gittim nedense. Bu dediklerimi hatırla kendini rahatlat. Ne kadar kasarsan işler o kadar zorlanacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…