Sınıftaki insanların dalga geçmesinden nasıl kurtulunur?

636037

Hectopat
Sınıfta 1 kişiyle bayağı tartisip kavga ettik (sozlu), o iftira attı ben de attım. Aradan 1 ay geçti. 15 Tatilden sonra sınıfın anti olduğunu fark ettim. Bir şey sorunca ya zorla konusuyorlar ya da adam gibi cevap vermiyorlar. Kime sorsam sebep ne cevap yok. Ha bir de sunu fark ettim konustugum kişilerin de benimle konuşmalarını istemiyorlar. Surekli sozumu kestiklerinden, ara bozmaya calistiklarindan anladim.

Şimdi ana konuya gelirsek, özelliklede İngilizce dersinde herkes abartmayacak sekilde dalga gecebiliyor ve hoca da bir şey demiyor. Sanirim hoca da onlara katılmış. Ben de duymamis gibi yapip tekrar soyle diyorum sonra değişik bir şekilde bakınca bir süre susuyorlar. Bir de birisi benimle dalga geçince diğerlerini de onu destekliyor. Sanki bana tim kurmuşlar. Hiç hoşuma gitmiyor sinifi da bu yuzden sevmiyorum. Şu sıkıntılı insanlardan nasıl kurtulabilirim?

Son düzenleme:
Hem onların hem de senin çocukluğuna veriyorum bu durumu çocukken bu tarz şeyler normal insan olgunlaşınca yani büyüdükçe zaten bu tarz şeyler ortadan kalkıyor hepimiz aynıydık zamanında bende çok takardım biri bana ufacık bir şey dese bile yemek yiyemez uyuyamazdım şimdi ise isteyen istediğini demiş arkamdan sövmüş saymış veya yüzüme toplum içinde rencide edici bir şey yapmış inan hiç umrumda bile olmaz herkes kendi kapasitesi ve seviyesi kadar konuşur toplumda başkalarını aşağılayıcı tavırda veya direk aşağılayanlar dalga geçenler o ortamda herhangi bir konuda bilgi birikimi veya konuşacak bir şeyi olmadığından başkalarını vurarak kendilerini üste ön plana çıkarmaya çalışırlar o yüzden bu tip insanların senin hakkında konuştukları sol kulağından girip sağ kulağından çıksın oralı bile olma oralı olursan daha çok üstüne gidilir sanki onlar yokmuş gibi onları tınlama geç zaten yaşınız büyüdükçe ne öyle dalga geçenler kalacak ne de bunları kafaya takıp düşünenler.

yapıyorum

Dosya Ekleri

• K1rOPPE.gif
    K1rOPPE.gif
    986,5 KB · Görüntüleme: 119
Hem onların hem de senin çocukluğuna veriyorum bu durumu çocukken bu tarz şeyler normal insan olgunlaşınca yani büyüdükçe zaten bu tarz şeyler ortadan kalkıyor hepimiz aynıydık zamanında bende çok takardım biri bana ufacık bir şey dese bile yemek yiyemez uyuyamazdım şimdi ise isteyen istediğini demiş arkamdan sövmüş saymış veya yüzüme toplum içinde rencide edici bir şey yapmış inan hiç umurumda bile olmaz herkes kendi kapasitesi ve seviyesi kadar konuşur toplumda başkalarını aşağılayıcı tavırda veya direk aşağılayanlar dalga geçenler o ortamda herhangi bir konuda bilgi birikimi veya konuşacak bir şeyi olmadığından başkalarını vurarak kendilerini üste ön plana çıkarmaya çalışırlar o yüzden bu tip insanların senin hakkında konuştukları sol kulağından girip sağ kulağından çıksın oralı bile olma oralı olursan daha çok üstüne gidilir sanki onlar yokmuş gibi onları tınlama geç zaten yaşınız büyüdükçe ne öyle dalga geçenler kalacak ne de bunları kafaya takıp düşünenler.

Dediklerine tamamen katiliyorum. Özelliklede, konuşacak bir şeyi olmadığından başkalarını vurarak kendilerini üste ön plana çıkarmaya çalışıyor demeniz beni en sinir edendi. Bizzat bunu yaşadim. Siniftaki kızları kendilerine cekmeye calisiyorlar. 5 Ay bunlarla nasıl idare edecegim onu düşünüyorum.

12. sinifa gelmisler hala ortaokullu gibi yaptiklari seye bak. Ben bunlarla dalga gecsem hemen zırlayıp ora bura sikayet etmeye çalışırlar. Bu okula bu sene geldim. Fazla disiplinli oldugu soylenemez. Basit bir örnekle tahtada oyun oynasan bile karisan yok. Sanirim okulun rahatlığından ozguven geliyor kendilerine.

Dediklerine tamamen katiliyorum. Özelliklede, konuşacak bir şeyi olmadığından başkalarını vurarak kendilerini üste ön plana çıkarmaya çalışıyor demeniz beni en sinir edendi. Bizzat bunu yaşadim. Siniftaki kızları kendilerine cekmeye calisiyorlar. 5 Ay bunlarla nasıl idare edecegim onu düşünüyorum.

12. sinifa gelmisler hala ortaokullu gibi yaptiklari seye bak. Ben bunlarla dalga gecsem hemen zırlayıp ora bura sikayet etmeye çalışırlar. Bu okula bu sene geldim. Fazla disiplinli oldugu soylenemez. Basit bir örnekle tahtada oyun oynasan bile karisan yok. Sanirim okulun rahatlığından ozguven geliyor kendilerine.

Durumu müdüre ya da müdür yardımcısına anlattın mı? 3 ay sonra zaten mezun olup oradan kurtulacaksın bir süre daha sabret. Ama sınıfın hepsi sana karşı duruyorsa sana durumu açıklayabilecek ne olduğunu söyleyebilecek birisi varsa git ona durumu sor. Çözüm için ne yapabilirsin onu da sor. Ama yok çözülmüyorsa tavrını koy bakış atarak değil konuşarak yaptıklarını yüzlerine vur yanlışlarını söyle. Gene çözülmez ise sınıfın sana tavrını değiştiren kişi kimse o kavga ettiğin kişiyse onunla git konuş olayı çözün kapatın.

Fakat şöyle bir durum var şimdi biz sadece sizin tarafınızdan bakıyoruz. Belki siz o kavgada haksızdınız ya da öyle bir izlenim bıraktınız insanlar sizden uzaklaşmasına sebep olmuşta olabilir. Sınıf değiştirme konusu ise yapabiliyorsanız değiştirin. Olmazsa okulu değiştirebilirsiniz. Ama 3 ay kalmış zaten bu durumda kendiniz ile dalga geçirmemeniz tavır koymanız daha doğru

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı