Sipariş edilen ürünün gümrük vergisi çıkınca iade edilebilir mi?

cristophernaldo

Centipat
Arkadaşlar amazon.de üzerinden 5.21 Euro'luk bir CD sipariş etmiştim. Tam 1.5 hafta sonra siparişim kapıma geldiğinde kurye 421 TL gümrük vergisinin olduğunu söyledi. Ben de şubeye gönderttim. Siparişi iade edebilir miyim çünkü bir CD'ye şahsen 650 TL vermek istemiyorum.

Son düzenleme:
Hocam. Amazon ile iletişime geçtiğinizde ekstra çıkan gümrük vergilerinin fişini ilettiğinizde size o parayı iade ediyorlardı. Lütfen bir görüşün müşteri hizmetleri ile. Mümkünse de siparişlerinizi yurtdışı satıcılarından alacaksanız bile Amazon.com.tr üzerinden alın. Oradaki hesaplamalar Türkiye gümrük kurallarına göre yapılıyor. Ben bazı ürünlerde vergi görünmediği için ne kadar ödemem gerektiğini bilmediğimi sorduğumda müşteri temsilcisi eğer kapıda ekstra bir ödeme alınırsa fişini bize iletince biz geri ödemesini size yapıyoruz demişlerdi. Ayrıca 420 lira sadece vergi değil büyük ihtimalle kargo bedeli de eklenmiş halidir. Avrupa ürünlerine vergi %30.

Evet iade edebilirsin ama direk geri gönderin olarak deme, Amazon'dan talep oluştur ilk o şekilde iade et.

Hocam Amazonun'un uygulamasından sebebini belirterek iade talebi oluşturabiliyorum fakat PTT o vergiyi yine de alır mı diye düşündüğüm için şu an bir şey yapmaktan çekiniyorum açıkçası.

Hocam. Amazon ile iletişime geçtiğinizde ekstra çıkan gümrük vergilerinin fişini ilettiğinizde size o parayı iade ediyorlardı. Lütfen bir görüşün müşteri hizmetleri ile. Mümkünse de siparişlerinizi yurt dışı satıcılarından alacaksanız bile Amazon.com.tr üzerinden alın. Oradaki hesaplamalar Türkiye gümrük kurallarına göre yapılıyor. Ben bazı ürünlerde vergi görünmediği için ne kadar ödemem gerektiğini bilmediğimi sorduğumda müşteri temsilcisi eğer kapıda ekstra bir ödeme alınırsa fişini bize iletince biz geri ödemesini size yapıyoruz demişlerdi. Ayrıca 420 lira sadece vergi değil büyük ihtimalle kargo bedeli de eklenmiş halidir. Avrupa ürünlerine vergi %30.

Ben de amazon.de üzerinden ilk kez alışveriş yapıyorum normalde birçok ürünün altında satın almadan önce kargo+vergi fiyatı da yazıyordu fakat bir satıcı benim satın aldığım ürünü ücretsiz teslimatla satıyordu ben de vergi çıkarsa maksimum 200 küsur çıkar olmazsa da onu öder geçerim diyordum kapıda 450 TL duyunca açıkçası alma hevesim de kaçtı Amazon'la iletişime geçip iade talebi oluşturmak en mantıklısı gibi duruyor sizce ne yapayım.

Olay çözüldü:

Arkadaşlar direkt iadeyi oluşturmaktansa Amazon ile iletişime geçtim. Durumu anlattığımda satıcıya mesaj gönderdiklerini söylediler. Bu durumda iş tamamen satıcıya düşüyor isterse reddedebilir öyle değil mi dediğimde ise satıcının kanunen bu durumda hakkı olduğu için bunu yapabilir lakin 48 saat boyunca size geri dönüş sağlamazsa Amazon'un müdahale edip satıcı departmanına iade talebi oluşturacağını da söyledi. Ek olarak satıcılar bu duruma olumlu yaklaşıyor endişeniz olmasın cümlesini de ekledi. Eğer bu tarz durumlarla ilk kez karşılaşan birisi varsa olay bu şekilde işliyor hemen Amazon'la iletişime geçerseniz bir sıkıntı olmuyor haberiniz olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı