Şirket içerisinden bilgisayar aldığıma dair belge imzalatmadılar

KemSay

Hectopat
Katılım
25 Nisan 2020
Mesajlar
75
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Art Director
Selamlar herkese, freelance olarak girdiğim ajanstan bir iMac, magic keyboard, magic mouse verdiler. Fakat bunları aldığıma dair hiçbir şekilde bir şey imzalatmadılar. Yani imza vs hiçbir şey mevcut değil. Eğer olur da yarın öbür gün maddi açıdan benim hakkımı yerlerse ben de bu bilgisayarı vermiyorum o zaman dersem ne olur? Sonuçta çalmadım ama aldığıma dair bir şey yok, baktığınız zaman şu an bu bilgisayar benim sayılır. Merak ediyorum sadece kendimi garanti altına almak adına.
 
baktığınız zaman şu an bu bilgisayar benim sayılır. Merak ediyorum sadece kendimi garanti altına almak adına.
Yapılan haksızlık, diğer haksızlıkla kapanmaz. Maddi olarak hakkınızı yerlerse bunu çözmek için dava açmanız gerekir, şirketin mallarına çökmeniz değil.

O kadar ürün verip aldığınıza dair form doldurtmayıp imza attırmayan şirketten de bir halt olmaz. Kurumsallık, insan kaynakları çöpmüş. İflas bayrakları ufuktadır.

Zihniyetini de değiştir, hiç iyimser ve masum gelmedin bana.
 
Son düzenleme:
Sirket üzerine kayitli bir cihaz'a çökerek hakkınızı savunamazsınız. Mahkeme yoluyla hakkınızı aramayı deneyin böyle bir durumda. Ya da iş ile ilgili anlaşma imzalayın.
 
Sonuçta çalmadım ama aldığıma dair bir şey yok, baktığınız zaman şu an bu bilgisayar benim sayılır.

"-Şirket üzerine kayıtlı demirbaşlar sizde ne arıyor?" diye birileri sorarsa? Hangi konuma düşmüş olursunuz?

"Ne şeytanı gör, ne de salavat getir...." Bence siz olayı hatırlatın, onlar yapmadıysa siz tutanağa dökün meseleyi.
 
Son düzenleme:
Böyle bir şey mümkün değil :). Sizin olduğuna dair bir kanıt sunamazsınız yani denemeyin böyle bir şey.
 
Sadece soruyorum arkadaşlar maksadım bilgisayara çökmek değil sadece öyle bir durumda ne yapabilirimi düşünüyorum hırsız olsam zaten bunu fırsat bilip tamamen yok olurdum direk bilgisayarıda okuturdum amacım o değil ben yanlış anlatmış olabilirim kendimi ama bilgisayar şirkete kayıtlı değil oda bilginiz olsun.
 
Günümüzde şirketler artık insanlar hakkında bilgi edinebilmek için etik olmasa da, sosyal profillerini ve internet geçmişlerinigizlice inceliyor.
Bakın bu yazdıklarınız nickiniz eğer gerçek isminiz ile bağlantılı ise sizin açınızdan oldukça sıkıntı yaratır. Hem bulunduğunuz şirket hem gelecekte çalışacağınız / başvuracağınız işler açısından. Kimse bir personelinin böyle düşünüyor olmasından hoşlanmaz.
 

Geri
Yukarı