Şirketler, Apple ile Mücadele Etmek İçin Koalisyon Kurdu

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
52.775
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Apple ile Mücadele Etmek İçin Koalisyon

App Store kurallarını haksız bulan ve tanımayan geliştiriciler, Apple’a karşı daha güçlü olmak için bir grup oluşturdu. Hatırlarsanız Apple geçmişte Spotify ve Epic Games de dahil olmak üzere pek çok şirketle kavgaya tutuşmuştu. Şimdi ise bu şirketler bir araya geldi ve teknoloji devinin App Store platformuna meydan okumak için kâr amacı gütmeyen bir koalisyon oluşturdu: […]

Devamı: Şirketler, Apple ile Mücadele Etmek İçin Koalisyon Kurdu
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Apple güçlü olduğu sürece bu işler boyle devam eder. Ne zaman ki Apple biraz düşmeye başlayacak o zaman tepesine binecekler.
 
Apple aleyhine sonuçlanırsa hem tüketicinin hem app geliştiricilerinin işine gelecek bir gelişme. Fakat teknolojiden beklentisi sihir, unicornlar ve tek tuşlu fare olan Apple fanlarının elbette para içinde yüzen bu firmayı savunmasına gram şaşırmıyorum.
Bu 4 şirkette tek bir platformdan aldığın hizmeti diğer platformlarda ek ücret istemeden sunuyor. O kadar platformun arasında neden Apple kendisine aradan pay çıkarsın?

Mesele sadece Apple'in pay çıkarması değil, doğal olarak kendi mağazasında reklamı yapılan uygulama için bir miktar pay isteyecek. Esas mesele çifte standartlar uygulanması ve çok yüksek (%30) pay alması. %30 payı fiziksel mağazaların istemesini anlayabilirim, fakat bir dijital mağazanın taşıma, depolama, kira, satış elemanları gibi masrafları yok. Ortada fiziksel bir ürün yok. Burada Epic, kullanıcıya oynuyor. Apple ise ''benim evim benim kurallarım'' kafasında.
 
Son düzenleme:
Bu kesinti neredeyse her platformda olmuyor mu?
@ragnarock492
Bildiğim kadarıyla bu payı bir çok firma %30 olarak alıyor. Steam, Xbox Store, PS4 Store, Play Store gibi. Epic Games %18 alıyor sanırım ama ileride %30 civarı yapacaktır.
 
Bu kesinti neredeyse her platformda olmuyor mu?
@ragnarock492
Bildiğim kadarıyla bu payı bir çok firma %30 olarak alıyor. Steam, Xbox Store, PS4 Store, Play Store gibi.

Valve Epic'in baskısı üzerine %30 olan bu payı küçük oyunlar için %25, daha büyük gelirli oyunlar için %20'ye indirdi. %30 Pay oyunların fiziksel olarak satıldığı dönemlerden kalma, çağ dışı bir pay.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı