Sırtımda neden kemik gözüküyor?

Obliviat.e

Femtopat
Katılım
7 Nisan 2021
Mesajlar
33
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
13 yaşındayım 183 64, 65 kilo civarındayım. Eskiden kiloluydum şu anda kilo almaya calisiyorum vücudum onden gayet güzel gozukuyor ama arkadan kemiklerim gozukuyor elleyince elime geliyor. Bu arada önden yorumlarsaniz vücudu sevinirim hiç spor yapmiyorum diyette yapmadim bugune kadar sadece abur cubur yemem. Bu kadar o kemiklerin gozukmemesi için ne yapabilirim?
 

Dosya Ekleri

  • 20211130_143409.jpg
    20211130_143409.jpg
    37,1 KB · Görüntüleme: 188
  • 20211130_143505.jpg
    20211130_143505.jpg
    67,6 KB · Görüntüleme: 209
Son düzenleyen: Moderatör:
Zayıflıktan dolayı görünmesi normal. Beslenme ve sporla üstünü yağ ve kasla örtebilirsin. Boyun da iyi, şık bir vücudun olur ama şu an cılız görünüyorsun.
 
Sana kalmış. Spora yazılabilir veya evde kendin yapabilirsin sporunu. Beslenme de sana kalmış, ister daha fazla ye ister diyetisyene görün. Ben örneğin evde sporumu kendim yapıyorum, spor yaptığım zamanlarda da daha fazla acıkıp daha fazla yiyorum zaten, kilo alıyorum. Günlük protein alımına ve karbonhidrat alımlarına da dikkat etmelisin, nasıl alman gerektiğini internetten araştırman veya profesyonel birinden yardım alman daha iyi olabilir. Yalnız yaşın 13, boyun uzun olsa da yaşın hâlâ biraz küçük gibi. Çok da fazla yüklenmemen iyi olabilir bodybuilding konusunda.
 
Beslenme ve spor için napmaliyim.

Amatör boksörüm. Yakınlarda bir fitness salonu varsa kilolanmak için oraya gidebilirsin. Kas yaptığın için vücudunda daha güzel gözükecektir. Güçlenmek ve daha iyi yapılanmak için birleşik egzersizleri tercih etmelisin. Birleşik egzersiz nedir; vücudunda birden fazla kas ve eklem grubunu çalıştıran bu yüzden daha ağır yüklere girebildiğin egzersizdir. İzole ise; belli bir kas grubunu hedef aldığın egzersizdir. İnternette eline dambıl alıp kollarını yukarı aşağı yapmış abileri görmüşsündür bu harekete biceps curl denir ve izole hareketidir kollarda ki bilinen adıyla pazılarını çalıştırır.
Sürekli şınav, mekik, ters mekik (bel için), dips ve özellikle barfisk yapmanı öneririm bu hareketler vücut ağırlıyla yapılmasına rağmen gelişimine oldukça büyük fayda sağlıyacaktır. Kilo alma konusuna gelirsek herkesin bünyesi farklıdır bu yüzden tecrübe kazanmak amacıyla yakınlarda bir yerde sporcu diyetisyeninden 2-3 ay yardım anlamanı öneririm bu sayede mantığını daha hızlı çözmüş olursun ve ne yiyip ne içiceğine daha iyi karar verebilirsin. Ek besin dediğimiz supplement denen bir şey var bunu ilk aylarda kullanmanı önermem, kullanman için 6 ay yapmanı öneririm. Supplement kesinlikle ölümcül bir şey değildir ek besindir vücudumuzun ihtiyacı olan makro ve mikro besinler için kullanabilirsin. C vitamini veya D vitamini de bir supplementtir protein tozu da.
Kullanmayı düşünürsen internetten güvenilir yerlerden araştırmanı öneririm.
 

Geri
Yukarı