Oyun oynarken tozlar çok sinirimi bozdu, ıslak mendille hızlıca sildim. Eski bilgisayarımda da mendille siliyordum, ölü piksel çıkmıştı ama sanırsam ekran açık ve sıcakken yaptım. Bu yüzden bir şey olur mu?
Ekran açıkken ve sıcakken ıslak mendille silmek riskli, Ölü piksel veya iz yapabilir. Soğukken ve mikrofiber bezle silmeyi önerirler ancak bir kere silmekten bir şey olacağını düşünmüyorum.
Ekran açıkken ve sıcakken ıslak mendille silmek riskli, ölü piksel veya iz yapabilir. Soğukken ve mikrofiber bezle silmeyi önerirler ancak bir kere silmekten bir şey olacağını düşünmüyorum.
Oyun oynarken tozlar çok sinirimi bozdu, ıslak mendille hızlıca sildim. Eski bilgisayarımda da mendille siliyordum, ölü piksel çıkmıştı ama sanırsam ekran açık ve sıcakken yaptım. Bu yüzden bir şey olur mu?
Sistem açıkken ıslak bezle ekranı silmek doğrudan ölü piksel yaratmaz. Ölü pikseller monitör üretiminde ki kusurlardan dolayı oluşur. Siz yine de silerken aşırı basınç yapmamaya özen gösterin likit kristal katmanına zarar verebilirsiniz.