Arkadaşlar bir türlü çözüm bulamıyorum. 3 gün oldu halledemedim. Lütfen, bu sorun bana kafayı yedirtecek. Kendi bilgisayarım sabit 4 port çıkışlı modemimin 1 çıkışına bağlı. Pazartesi günü kardeşime bilgisayarını topladım, kurdum. Modemin 2.portuna bağladım. Güncellemeleri yaptım. Sistemi hazır hale getirdim. Salı günü arkadaşımın bilgisayarı geldi. Onu da kurdum. Modeme bağladım. Güncellemeri yaptım. Ertesi gün kardeşimin bilgisayarı açtım. Modeme bağlı iken hiçbir şekilde internete girmiyor ancak modem üzerinden benim PC'de paylaşımlı dosyalara erişebiliyor. Arkadaşım da evinde bilgisayarı takmış, internete giremediğini söyledi. Gittim baktım kardeşimin bilgisayardaki aynı sorun. Saatin yanında ağ logosunda ünlem var. İnternet erişimi yok diyor. Modeme de bağlanmıyor. Bilgisayarı kendi evime getirdim. Salı gününden bu tarafa bilgisayarlara yapmadığımı bırakmadım. Tüm ağ ayarlarını değiştirdim, kurcaladım. Bir türlü girmiyor. İnterneti araştırıp CMD'ye yazılan DNS üzerine komutları teker teker denedim, olmuyor. Aygıt yöneticisinde ünlem yok. Yine de sürücüleri kaldırıp tekrar kurdum yine yok, format attım 64 Bit 32 Bit kurdum yine girmiyor. Ethernet kartı aldım, sürücüsünü yükledim. Tanımlanamıyor yazıyor. Sürücü yükledim deyip yeniden başlatıyorum. Açılışta Windows logosunda kitlenip kalıyor. Arkadaşımınki ise açılıyor. Tanımlanamıyor yazıyor. Başka harddisklere Windows kurup denedim yine olmuyor. İşletim sistemleri Windows 7. kendi bilgisayarım sıkıntısız giriyor, yalnız diğerlerinin sorununu bir türlü anlamadım. Anakartları değiştirmek geliyor aklıma ancak çözüm olacağını sanmıyorum. Modeme başka bilgisayar takmaya korkuyorum. Windows'tan tanıla sorunları çöz diyorum, IP yapılandırması sahip değil, DNS sunucu bulunamadı, yanıt vermiyor gibi değişik arızalar veriyor. Arkadaşımın modemini kendi hattıma taktım, 192.168. 1. 1 girmek istedim. PC modeme ulaşmıyor. Ne yaptıysam olmadı. Aklıma bir şey gelmiyor artık. Daha önce böyle bir arıza ile karşılaşan olduysa yardım ederse çok sevinirim.
Son düzenleyen: Moderatör: