Sistem boşta 15GB RAM kullanıyor

tugrock

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bu normal değil, bunu nasıl çözebilirim?

Virüs olamaz diye düşündüm çünkü nonpaged pool kısmı bomboş, CPU'da da gizli bir işlem göremedim.

1765242637077.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam görev yöneticisine girip bakmanız daha iyi olur. Hangi program ne kadar RAM kullandığını görebilirsiniz. Ayrıca yine Görev Yöneticisi'nde başlangıç uygulamaları kısmında sistem açılışında gereksiz ne varsa otomatik açılmayacak şekilde ayarlayın.

Hocam inanın bana dediklerinizi yaptım ama en fazla 1 GB kullanılan uygulama görünüyor oralarda.

Hocam inanın bana dediklerinizi yaptım ama en fazla 1 GB kullanılan uygulama görünüyor oralarda.
1765263221079.png

Görev yöneticisinde Bellek sütununun başına tıkladığınızda büyükten küçüğe doğru sıralar. Burada en çok Ram tüketen uygulamalara bakmakta fayda var. Ona göre daha sağlıklı ilerleyebiliriz ama günümüzde Win11 artık 32gb Ram ile daha sağlıklı kullanılabiliyor maalesef. Windows efektleri ve animasyonlarını azaltarak da biraz Ram kullanımı düşürülebilir. Arkaplandaki tüm programları da kapattığınızı söylemiştiniz. Buna rağmen ne tüketiyor bu kadar ram bakalım.

Eki Görüntüle 2618519

Görev yöneticisinde Bellek sütununun başına tıkladığınızda büyükten küçüğe doğru sıralar. Burada en çok Ram tüketen uygulamalara bakmakta fayda var. Ona göre daha sağlıklı ilerleyebiliriz ama günümüzde Win11 artık 32gb Ram ile daha sağlıklı kullanılabiliyor maalesef. Windows efektleri ve animasyonlarını azaltarak da biraz Ram kullanımı düşürülebilir. Arkaplandaki tüm programları da kapattığınızı söylemiştiniz. Buna rağmen ne tüketiyor bu kadar ram bakalım.
Dediğinizi yaptım google 1gb gösteriyor o kadar en cok google gösteriyor o da 1 gb falan anlamadım bende

Eki Görüntüle 2618519

Görev yöneticisinde bellek sütununun başına tıkladığınızda büyükten küçüğe doğru sıralar. Burada en çok RAM tüketen uygulamalara bakmakta fayda var. Ona göre daha sağlıklı ilerleyebiliriz ama günümüzde Windows 11 artık 32 GB RAM ile daha sağlıklı kullanılabiliyor maalesef. Windows efektleri ve animasyonlarını azaltarak da biraz RAM kullanımı düşürülebilir. Arkaplandaki tüm programları da kapattığınızı söylemiştiniz. Buna rağmen ne tüketiyor bu kadar RAM bakalım.

Dediğinizi yaptım Google 1GB gösteriyor o kadar en cok Google gösteriyor o da 1 GB falan anlamadım bende.

Google Chrome yani tarayıcı özellikle en çok RAM tüketen uygulamalardan biri. Sekme açtıkça daha da tüketir. Brave gibi daha az RAM tüketen tarayıcılara yönelebilirsiniz. Opera GX gibi RAM ve işlemci kullanım sınırı koyulabilen tarayıcılar da var.

Daha şimdi GTA 5 girdim ancak oyunda sorunsuz oynuyorum GTA'yı açmadan önce 800 900 MB bos alanım vardı RAM olarak ama sorunsuz açtı bu nasıl oluyor anlamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı