8 GB RAM'im var ama boşta iken bilen %50 doluluk gösteriyor. Baktım hepsine ama hepsi çok küçük yer kaplıyor ona rağmen çok fazlalar. Sebebi ne olabilir?
8 GB RAM'im var ama boşta iken bilen %50 doluluk gösteriyor. Baktım hepsine ama hepsi çok küçük yer kaplıyor ona rağmen çok fazlalar. Sebebi ne olabilir?
Windows 10'da kullanıcı verilerini toplayan iÅlemleri nasıl sınırlayacaÄınızı ve en iyi gizlilik ayarlarını nasıl yapacaÄınızı bu rehberimizde
www.technopat.net
Ayrıca Chrome yüksek bellek tüketen uzantıları da kullanmanızı önermem.
Çoğu uzantının daha sistem kaynağı kullanan ve istikrarlı çalışanları var. Kullandığınız uzantıları belirtirseniz, bilgim dahilinde öneri yaparım. Ya da düşük bellek tüketen Slimjet gibi tarayıcılara da göz atabilirsiniz. Chrome içindeki çoğu özelliği sunan ve daha fazla seçenek sunan bir tarayıcıdır.
Windows 10'da kullanıcı verilerini toplayan iÅlemleri nasıl sınırlayacaÄınızı ve en iyi gizlilik ayarlarını nasıl yapacaÄınızı bu rehberimizde
www.technopat.net
Çoğu uzantının daha sistem kaynağı kullanan ve istikrarlı çalışanları var. Kullandığınız uzantıları belirtirseniz, bilgim dahilinde öneri yaparım. Ya da düşük bellek tüketen Slimjet gibi tarayıcılara da göz atabilirsiniz. Chrome içindeki çoğu özelliği sunan ve daha fazla seçenek sunan bir tarayıcıdır.
www.technopat.net
Arkadaşlar CPU GPU kullanımı az olan, güvenilir, zararsız AdBlock önerir misiniz?
www.technopat.net
Google çeviri eklentisi çalıştırmadığın sürece bellek tüketmiyor. Yani bazı uzantılar Çevrimdışı çalışıyor. Sadece kullanınca bellek tüketiyor. Bknz: Lightshot, Google çeviri.
Ayrıca kullanılsa bile olabildiğince düşük kullanıyor. Test etmedim ama Chromium uzantıların en düşük 17.000-18.000 civarı bellek tüketiyor. Daha düşük değer kullanan bir uzantıya rastlamadım.