Sistem boştayken 60 derece yükselip iniyor

Thommyshelby

Hectopat
Daha fazla  
HP Victus laptopum 3 4 aylık. Daha öncesinde böyle bir sorun yokken şimdi boştayken arada sırada işlemci 40 derecelerden 60'a çıkıyor ve fanlar çalışıp 15 20 saniyede eski haline düşüyor. Virüs kaptığını sanmıyorum. Hafızada 170 GB boş yer var acaba onunla alakalı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
HP Victus laptopum 3 4 aylık. Daha öncesinde böyle bir sorun yokken şimdi boştayken arada sırada işlemci 40 derecelerden 60'a çıkıyor ve fanlar çalışıp 15 20 saniyede eski haline düşüyor. Virüs kaptığını sanmıyorum. Hafızada 170 GB boş yer var acaba onunla alakalı olabilir mi?
Belki de termal bakım zamanı gelmiştir. Kendi Victus'uma 6 ayda bir bakım yaptım ben 2 kez.

Arka planda çalışan bir şeyden kaynaklıdır. 170gb boş yer olması ile alakalı olma olasılığı bile yok. Boşta işlemci kullanımın yüzde kaç ?
Arka planda bir şey çalışmıyor aslında boşta cpu %4-5

Belki de termal bakım zamanı gelmiştir. Kendi Victus'uma 6 ayda bir bakım yaptım ben 2 kez.
Kendim yapmaya çekiniyorum açıkçası zor bir işlem midir ?

Arka planda bir şey çalışmıyor aslında boşta cpu %4-5

Kendim yapmaya çekiniyorum açıkçası zor bir işlem midir ?
Bende öyle düşünüyordum fakat o kadar da zor bir iş değil bana göre. İlkini arkadaşımla, ikinci bakımını tek başıma yaptım. Dikkat etmeniz gereken yerlerde kapağı söktüğünüz ve soğutucu bloğu söktüğünüz kısım. Söktüğünüz vidaları geri aynı yerine montajlamaya da dikkat edin. Çünkü her vidanın yuvası ve boyutu aynı değil.

Bilmiyorsanız bilen arkadaşınızdan yardım alabilir veya bir bilgisayarcıya gidebilirsiniz.

Temizlemeyi de mümkünse izopropil alkol ile yapın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı