Sistem boştayken ekran kartı sıcaklığının 51 derece olması normal mi?

Yaptığınız fan konumlandırmaları olsun, kasa tercihiniz olsun harika. Değerler normal. Eğer oyunda alttan bakınca fanların ikisi de dönüyorsa yani bir kırılma yoksa başka bir sorun yoktur. 60 derece altında fanlar dönmezler bilginiz olsun.

Benim fanlar 50 dereceden sonra başlıyor dönmeye bu kasayı alalı 1 yıl oldu.

Benim fanlar 50 dereceden sonra başlıyor dönmeye bu kasayı alalı 1 yıl oldu.

Özür dilerim. 50 dereceymiş. ASUS'un kendi sitesinden kontrol ettim.
Gereksiz gürültüyü ortadan kaldırmak için, GPU sıcaklığı 50 derecenin altına düştüğünde ve güç tüketimi düşük olduğunda bir durdurma modu tüm fanları durdurur.

Sıcaklıgı daha düşürmek için ne yapmalıyım.

MSI Afterburner üzerinden manuel olarak fanları yüzde 70-80'e alabilirsiniz. Böylece iyi bir seviyede çalışır. Ortalama Valorant'ta 60'lara falan geriler. Ayrıca merak etmeyin 100'e alsanız bile ASUS zaten harika fanlar üretiyor zarar görmez. Tavsiyem yüzde 80'e alın öyle kalsın. Ayrıca PC'yi açınca MSI'ı da açın hemen zaten hızlı açılıyor açılan ekranda X e değil de _ tuşuna basın eğer X e basıp kapatırsanız MSI Afterburner kapanır alta alırsanız simgesi kaybolup arka planda çalışmaya devam eder. Yüzde 80 de iyi soğur kart.

Şunu ben seviyorum sizde bunu yapabilirsiniz onlarca farklı teması var. Ayrıca tek tıkla OC de yapabilirsiniz buradan. Zaten OC desteğiniz de var. 5 6 FPS fark eder.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (166).png
    Ekran Görüntüsü (166).png
    1,5 MB · Görüntüleme: 14
MSI Afterburner üzerinden manuel olarak fanları yüzde 70-80'e alabilirsiniz. Böylece iyi bir seviyede çalışır. Ortalama Valorant'ta 60'lara falan geriler. Ayrıca merak etmeyin 100'e alsanız bile ASUS zaten harika fanlar üretiyor zarar görmez. Tavsiyem yüzde 80'e alın öyle kalsın. Ayrıca PC'yi açınca MSI'ı da açın hemen zaten hızlı açılıyor açılan ekranda X e değil de _ tuşuna basın eğer X e basıp kapatırsanız MSI Afterburner kapanır alta alırsanız simgesi kaybolup arka planda çalışmaya devam eder. Yüzde 80 de iyi soğur kart.

Şunu ben seviyorum sizde bunu yapabilirsiniz onlarca farklı teması var. Ayrıca tek tıkla OC de yapabilirsiniz buradan. Zaten OC desteğiniz de var. 5 6 FPS fark eder.

Şu an böyle ne yapacağım şimdi.

Hangisi OC destekli. Ve nereden 80'e almalıyım.

Dosya Ekleri

• qweqweqwe.png
    qweqweqwe.png
    275 KB · Görüntüleme: 14

Sizin temaya alıp kurcalayım. Hemen geliyorum.

Öncelikle fan Speed yazan yerdeki adam simgesinin yanındaki A yazan yere basın. Sonra barı sağa çekerek 80 yapın sonra alttaki 3 simgeden sağdakini tıklayın.

OC sıfırlayınca gidiyor bence uğraşmaya değmez.

Sıfırlamak için alttaki 3 simgeden soldakini tıklayabilirsiniz.

Hocam siz en iyisi kolay olan temaya geçin bu zor sonra tekrar anlatayım.

Son düzenleme:
Sizin temaya alıp kurcalayım. Hemen geliyorum.

Öncelikle fan Speed yazan yerdeki adam simgesinin yanındaki a yazan yere basın. Sonra barı sağa çekerek 80 yapın sonra alttaki 3 simgeden sağdakini tıklayın.

OC sıfırlayınca gidiyor bence uğraşmaya değmez.

Sıfırlamak için alttaki 3 simgeden soldakini tıklayabilirsiniz.

Hocam siz en iyisi kolay olan temaya geçin bu zor sonra tekrar anlatayım.

O temayı nasıl degiştirebilirim?

O temayı nasıl degiştirebilirim?

Soldaki 5. simge çark simgesine basın. Üstten sağ üstteki sağ sol işaretinden sağa basın ve sona gidin. Küçük bir büyüktür küçüktür işareti. Sonra en sonda kullanıcı arayüzü var ona girin. Orada arayüz görünüm ayarlarının hemen altındaki fotoğrafın üzerindeki yere basın ve oradan bunu seçin.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (167).png
    Ekran Görüntüsü (167).png
    2,1 MB · Görüntüleme: 16

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı