Sistem çalışıyor ancak monitöre görüntü gelmiyor

zlooty.exe

Hectopat
RAM
GeiL 16 GB 3000Mhz
SSD veya HDD modeli
Kingston a2000
Ekran kartı
Asus Dual Rx 6600xt
Anakart
Asus prime b450mk2
İşlemci
R5 3600
Geçtiğimiz aylarda yeni bir monitör almıştım. Sisteme taktığımda monitöre görüntü gelmiyordu ve anakartımda her zaman yanıp sönen ışık bu sefer sürekli yanıyordu. Bende bilgisayar tamircisi olan komşumuza danıştım ve geldi bir baktı. Sistemin gücünü söküp RAM bellekleri söküp tekrar taktı ve sorunsuz açıldı. Birkaç ay boyunca sıkıntısız kullandım taki bugüne kadar. Monitörüme yine görüntü gelmiyor ancak bu sefer arkada Windows açılıyor, açılış sesi vs geliyor. Aklıma yine aynı fikir geldi bende gücü kesip bellekleri çıkar tak yaptım. Sonrasında görüntü geldi ancak bilgisayarı kapatıp yaklaşık 15dk bekledikten sonra yine aynı sorunu yaşadım. Windows açılıyor ancak görüntü alamıyorum. Monitörümde bir sıkıntı yok test ettim başka bir bilgisayarda. Kasamıda televizyonda test ettim onda da sorun yok. İkisini birbirine bağladığımda görüntü alamıyorum.

İşlemcimle en son işlem yapalı uzun zaman oldu. Yeni bir soğutma takmıştım. Pinlere vs dikkat ederek taktım. İşlemci tarafında sorun olmaz herhalde.
Bende bir pin yamuk diye ekran gelmemişti ama çalışıyor du sonra gittik bakdim adan dedi pin yamulmuş aldı düzelti sonra ekran geldi

İşlemci PIN'i 1 tanesi yamuk olsaydı hiç açılmazdı RAM'den kaynaklı olabilir.
Açılmış mı ki

Benim ki çalışıyor du ama ekrana görüntü gelmiyor du

Bilmediğimden soruyorum kusura bakmayın eğer yardımcı olabilirseniz sevinirim. Belleklerin görüntü ile alakası var mı? Olup olmadığını bilmiyorum. Belleklerim çalışıyor testlerini yaptım. Bellek görmeme vs durumu da olmuyor. Oyunlarda da test ettim biraz önce. Takılma, donma ve kasma gibi durumlarla karşılaşmadım. Ben hala yazılımsal sıkıntılar olduğunu düşünüyorum.

Ama belki rem de olabilir

Evet şu anda sistemim açık. Görüntü alabiliyorum. Dediğim gibi bellekleri söküp taktım.

Windows 10'a geçiş yapmış bulunmaktayım. Sürücülerimi kurdum BIOS ayarlarımı yaptım. Test amaçlı yarım saat kadar bilgisayarı kapalı tuttum. Bu aradan sonra bilgisayarı açtım ve bir sıkıntı kalmadığını gördüm. Windows 11 kullanırken son zamanlarda arayüzde kasmalar ve donmalar yaşıyordum. Belki de tüm sorumlu windowstu. Sanırım artık halloldu. Tabii bunu uzun kullanımda da görmem gerek. Yardımcı olan, fikir belirten herkese teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…