Sistem çalışıyor ancak monitöre görüntü gelmiyor

zlooty.exe

Hectopat
RAM
GeiL 16 GB 3000Mhz
SSD veya HDD modeli
Kingston a2000
Ekran kartı
Asus Dual Rx 6600xt
Anakart
Asus prime b450mk2
İşlemci
R5 3600
Geçtiğimiz aylarda yeni bir monitör almıştım. Sisteme taktığımda monitöre görüntü gelmiyordu ve anakartımda her zaman yanıp sönen ışık bu sefer sürekli yanıyordu. Bende bilgisayar tamircisi olan komşumuza danıştım ve geldi bir baktı. Sistemin gücünü söküp RAM bellekleri söküp tekrar taktı ve sorunsuz açıldı. Birkaç ay boyunca sıkıntısız kullandım taki bugüne kadar. Monitörüme yine görüntü gelmiyor ancak bu sefer arkada Windows açılıyor, açılış sesi vs geliyor. Aklıma yine aynı fikir geldi bende gücü kesip bellekleri çıkar tak yaptım. Sonrasında görüntü geldi ancak bilgisayarı kapatıp yaklaşık 15dk bekledikten sonra yine aynı sorunu yaşadım. Windows açılıyor ancak görüntü alamıyorum. Monitörümde bir sıkıntı yok test ettim başka bir bilgisayarda. Kasamıda televizyonda test ettim onda da sorun yok. İkisini birbirine bağladığımda görüntü alamıyorum.

Geçtiğimiz aylarda yeni bir monitör almıştım. Sisteme taktığımda monitöre görüntü gelmiyordu ve anakartımda her zaman yanıp sönen ışık bu sefer sürekli yanıyordu. Bende bilgisayar tamircisi olan komşumuza danıştım ve geldi bir baktı. Sistemin gücünü söküp RAM bellekleri söküp tekrar taktı ve sorunsuz açıldı. Birkaç ay boyunca sıkıntısız kullandım taki bugüne kadar. Monitörüme yine görüntü gelmiyor ancak bu sefer arkada Windows açılıyor, açılış sesi vs geliyor. Aklıma yine aynı fikir geldi bende gücü kesip bellekleri çıkar tak yaptım. Sonrasında görüntü geldi ancak bilgisayarı kapatıp yaklaşık 15dk bekledikten sonra yine aynı sorunu yaşadım. Windows açılıyor ancak görüntü alamıyorum. Monitörümde bir sıkıntı yok test ettim başka bir bilgisayarda. Kasamıda televizyonda test ettim onda da sorun yok. İkisini birbirine bağladığımda görüntü alamıyorum.

RAM'lerde sıkıntı olabilir mi?

Başka bilgisayarda monitörü denediniz sıkıntı yok. Bilgisayarı TV de denediniz onda da sıkıntı yoksa yüksek ihtimalle kabloda sıkıntı vardır. Eğer elinizde HDMI haricinde VGA veya DVI kablosu varsa bir de onunla deneyin bilgisayarı monitöre bağlamayı.

RAM slotunda sorun olma olasığı olabilir. Benim eski sistemimde bu anlattığın olay oldu. Farklı slota takıp sorunsuz kullandım
Yeniden RAM söküp taktım ve aynı slotlara taktım ve şuanda görüntü alıyorum hiç bir sıkıntı yok ancak her aç kapa yapınca ram söküp takmak slotlara zarar verecek onunda farkındayım. Slotlarda bir sıkıntı olsa belleği hiç okumazdı diye düşünüyorum.

Başka bilgisayarda monitörü denediniz sıkıntı yok. Bilgisayarı TV de denediniz onda da sıkıntı yoksa yüksek ihtimalle kabloda sıkıntı vardır. Eğer elinizde HDMI haricinde VGA veya DVI kablosu varsa bir de onunla deneyin bilgisayarı monitöre bağlamayı.

Yeni bir HDMI kablo ile denedim aynı sorun devam ediyor. Sadece yeni kabloda BIOS ekranı gibi bir şey açıldı. Bellekleri düzgün bir şekilde okudu sadece klavye bağlı değil hatası verdi oda zaten bağlı değildi ancak yine Windows'tan görüntü alamadım. Windows 11 kullanıyorum ve artık ondan şüphelenmeye başladım. Monitörü ilk aldığımda da W11 yüklüydü. Son zamanlarda performans sıkıntıları da çekiyorum en iyisi Windows 10'a geçiş yapıp bir de öyle denemem gerek.

RAM'lerde sıkıntı olabilir mi?
Sanmıyorum çünkü şu anda sistemi açtım görüntü aldım. Dediğim gibi sök çıkar yaptım. Sistemi teste soktuğumda değerlerim normal gözüküyor. Anlamadım gitti.

Yeniden RAM söküp taktım ve aynı slotlara taktım ve şu anda görüntü alıyorum hiçbir sıkıntı yok ancak her aç kapa yapınca RAM söküp takmak slotlara zarar verecek onunda farkındayım. Slotlarda bir sıkıntı olsa belleği hiç okumazdı diye düşünüyorum.

Zamanında bir RAM satmıştım, kış ayındaydık. Alan kişi yün montun cebine koydu RAM'i eve gidince takmış çalışmamış beni aradı bozuk mu bu diyerek. Sonrasında üstünü silgiyle sildirip tekrar taktırttım sonrasında bir sorun olmadığını söyledi. Yani o yüzden nedeni uzman arkadaşlar var ise söylesin ben yaşadığım şeyi söyledim. Eğer RAM de sorun olduğunu düşünüyorsan başka bir PC'ye takıp deneyebilirsin ama bana sorarsan RAM'ya da RAM slotuyla alakalı

Zamanında bir RAM satmıştım, kış ayındaydık. Alan kişi yün montun cebine koydu RAM'i eve gidince takmış çalışmamış beni aradı bozuk mu bu diyerek. Sonrasında üstünü silgiyle sildirip tekrar taktırttım sonrasında bir sorun olmadığını söyledi. Yani o yüzden nedeni uzman arkadaşlar var ise söylesin ben yaşadığım şeyi söyledim. Eğer RAM de sorun olduğunu düşünüyorsan başka bir PC'ye takıp deneyebilirsin ama bana sorarsan RAM'ya da RAM slotuyla alakalı
Silgiyle silmistir herhalde

Zamanında bir RAM satmıştım, kış ayındaydık. Alan kişi yün montun cebine koydu RAM'i eve gidince takmış çalışmamış beni aradı bozuk mu bu diyerek. Sonrasında üstünü silgiyle sildirip tekrar taktırttım sonrasında bir sorun olmadığını söyledi. Yani o yüzden nedeni uzman arkadaşlar var ise söylesin ben yaşadığım şeyi söyledim. Eğer RAM de sorun olduğunu düşünüyorsan başka bir PC'ye takıp deneyebilirsin ama bana sorarsan RAM'ya da RAM slotuyla alakalı.

Haklı olabilirsiniz ancak şu anda sorunun tam kaynağını bilmediğimden hiç oynaşmak istemiyorum. Gün içerisinde Windows 10'a geçip bir de öyle deneyeceğim. Baktım düzelme yok sanırım anakart ve bellekleri değiştirmek zorunda kalacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı