Sistem durduk yere dondu ve yeniden başladı

İşletim sistemi
Windows 10

Yiğitt35

Megapat
Katılım
27 Temmuz 2017
Mesajlar
9.070
Makaleler
9
Çözümler
90
Yer
Bağcılar
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Türkçe öğretmenliği öğrencisi ve eski sistemler hastası :)
RAM
Samsung 8GB 3200MHz DDR4
SSD veya HDD modeli
Micron NVME M.2 512GB
Ekran kartı
GTX1650 Mobile
İşlemci
Ryzen 5 5600H
Arkadaşlar mavi ekran almadım ama sistem yaklaşık 5 saniye donuk kaldıktan sonra yeniden başladı. Bir tane Minidump dosyası kaydedilmiş bugün için, paylaştım altta. Sebebi ne olabilir?
060523-11250-01.dmp
 
@Yiğitt35
Geçen Eylül ayı civarı yine Lenovo Vantage sebebiyle aynı problemle karşılaşan biri vardı. Çözüldü diye biliyorum.


Kısaca, eğer Lenovo Vantage batarya probleminden dolayı kritikse ve yüklemeniz gerekiyorsa bu ayarı kapatarak kullanabilirsiniz. Problem yüksek ihtimalle bundan kaynaklanıyor.

msedge_x3AKipBp8t.png


Ayrıca BIOS sürümü aynı görünüyor olabilir ancak o sürümün de bir revizyon farklılığı olabilir; ki öyle görünüyor. 11 Mayıs 2023 ve 10 Nisan 2022 arasında dağlar kadar fark var.

Ayrıca BIOS Update güncelleme notlarında da revizyon numarası ile alakalı birkaç değişiklik var, V2.08A ismi verilmiş gibi ama tam belirtmemişler.
 
Ayrıca BIOS sürümü aynı görünüyor olabilir ancak o sürümün de bir versiyon farklılığı olabilir; ki öyle görünüyor. 11 Mayıs 2023 ve 10 Nisan 2022 arasında dağlar kadar fark var.

11 Mayıs 2023 sürümü yüklenmiyor hocam, sitesindeki BIOS sürümü benim kurduğum çünkü :)
Bu arada Lenovo Vantage ile pilin bir alakası olmayabilir, sadece o konu üzerinden yaklaşık 2 hafta vs geçmesine rağmen bugün Vantage'ı sildikten sonra yine oldu, ben de onunla alakalıdır diye düşünüp öyle yazdım. Konuya attığım minidump dosyasında ne gibi bir sıkıntı var hocam?
 
Konuya attığım minidump dosyasında ne gibi bir sıkıntı var hocam?
Lenovo Vantage'daki Network Boost'tan kaynaklanıyor. Network Boost'u kapatıp çözebilirsiniz.

Kapatmadan çözmeyi denemek istiyorsanız Aygıt yöneticisi > Sistem aygıtları > "Lenovo Gaming NetFilter Device" bulun. Sağ tıklayıp cihazı kaldırın. Laptopu yeniden başlatın, yine aynı yere gelin. Lenovo Gaming NetFilter Device gözüküyor mu diye bakın, gözükmüyorsa Sistem aygıtlarına sağ tıklayıp donanım değişikliklerini tara seçin. Böylelikle tüm bu sürecin sonunda cihazı/sürücüsünü tekrar yüklemiş oluyoruz, belki çözer.


msedge_leZhj7MmjW.png
 
Son düzenleme:
Lenovo Vantage'daki Network Boost'tan kaynaklanıyor.

Tamamdır, Vantage'ı sildim. Wi-Fi güçlendirici dosyasını da sildim. Geri yükleyip açmayayım o ayarı dediğiniz şekilde. Peki hocam bu %0'da takılı kalma mevzusu hakkında bir şey söyleyebilir misiniz? Şu an hâlâ %0'da mesela...
 
Bu sorun sureklimi oluyor? Surekli olmuyorsa sıkıntı yok bir anlik bilgisayar cok yuklenmis olabilir

Bir kerelik oldu. Daha yaşamadım öyle bir şey, fakat baktım minidump dosyası da kaydedilmiş, sebebini öğrenmek istedim :) Sağ olsunlar yardımcı da oldular.
 
Dostum arkadaşın dediği ayarları yaptıktan sonra düzeldi mi sorunun?

Zaten ilk ve son kere oldu, henüz yaşamadım. Olup olmayacağını bilmiyorum. Wi-Fi hızlandırıcısını açmadım Vantage'dan ama yükledim yine de. Onun dışında servise vereceğim bilgisayarı, pil sorunu için.
 

Geri
Yukarı