Sistem HDD'yi görmüyor

Ozncnozcn

Hectopat
Katılım
2 Mayıs 2020
Mesajlar
66
Çözümler
1
Merhaba Technopat ailesi. Seagate 1 TB Hard Disk'im var, anakart ve PSU'ya bağlı fakat bilgisayarıma girince göremiyorum. Fotoğraf ekliyorum, yardımcı olursanız sevinirim.
harddisk.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrılmamış alana sağ tıklayıp yeni birim oluşturun, bu kadar :) (Ek olarak işletim sisteminin yüklü olduğu diskte de 40 küsür GB ayrılmamış vaziyette duruyor. Bunu siz mi ayarladınız? Yapmadıysanız C diskini mümkün olduğu en büyük boyutta genişletin.)
 
Ayrılmamış alana sağ tıklayıp yeni birim oluşturun, bu kadar :) (ek olarak işletim sisteminin yüklü olduğu diskte de 40 küsur GB ayrılmamış vaziyette duruyor. Bunu siz mi ayarladınız? Yapmadıysanız C diskini mümkün olduğu en büyük boyutta genişletin.)

Hayır ben ayarlamadım.
Yeni basit, dağıtılmış, şeritli, yansıtılmış hangisini seçmeliyim?
Basit dedim ve yaptım dediğiniz gibi diğer sürücüyü de genişlettim yardımlarınız için çok teşekkürler :)
 
Son düzenleme:
Hayır ben ayarlamadım.
Yeni basit, dağıtılmış, şeritli, yansıtılmış hangisini seçmeliyim?
Basit dedim ve yaptım dediğiniz gibi diğer sürücüyü de genişlettim yardımlarınız için çok teşekkürler :)
Hocam ikinci satırda da yapmanız gereken bir şey olduğunu söylemiştim. Açtığınız konuyla ilgisiz, ama orada da bir eksiklik var diye. Onu da yaptınız mı? Yapamadıysanız şayet: Disk 1'de C sürücüsüne sağ tıklayın ve birimi genişlet diyin. Büyük ihtimalle - sağındaki ayrılmamış alan boyutunda- size en büyük müsait kapasiteyi sunacaktır. Küçükse de eğer arttığı yere kadar artırın. Yani kısaca diğer diskinizdeki ayrılmamış alanı da C'ye katıp kullanın.
 
Hocam ikinci satırda da yapmanız gereken bir şey olduğunu söylemiştim. Açtığınız konuyla ilgisiz, ama orada da bir eksiklik var diye. Onu da yaptınız mı? Yapamadıysanız şayet: Disk 1'de C sürücüsüne sağ tıklayın ve birimi genişlet deyin. Büyük ihtimalle - sağındaki ayrılmamış alan boyutunda- size en büyük müsait kapasiteyi sunacaktır. Küçükse de eğer arttığı yere kadar artırın. Yani kısaca diğer diskinizdeki ayrılmamış alanı da C'ye katıp kullanın.

Yaptım fakat seçenelerde C göremediğimden dolayı e diye yeni bir şey oluşturdu.
 
Yaptım fakat seçenelerde C göremediğimden dolayı e diye yeni bir şey oluşturdu.
HDD'nizden mi bahsediyorsunuz hocam? Öyleyse eğer normal çünkü C yolu sistemin kurulu olduğu diske atanmış halde zaten. Bir sorun yok yani. D olur, E olur fark etmez. Eğer farklı bir şeyse dediğiniz, yazın.
 
HDD'nizden mi bahsediyorsunuz hocam? Öyleyse eğer normal çünkü C yolu sistemin kurulu olduğu diske atanmış halde zaten. Bir sorun yok yani. D olur, e olur fark etmez. Eğer farklı bir şeyse dediğiniz, yazın.

Konuyu açtığımda tam bakamamıştım C sürücüsüne ismini yazarak ekledim onu da her şey sorunsuz ilginiz için teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı