Sistem her açılmada Windows yükleme ekranında kalıyor

Makaleler
12
Yer
Antalia
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600 / Evga Gtx 1660s / 2x8gb corsair vengeance 3200mhz / Asrock b550m-hdv
Meslek
Grafiker/Fotoğrafçı
Sistemi her açtıgımda ASUS logosuyla yükleme ekranında kalıyor. Ara ara otomatik düzeltme yazıyor fakat düzeltmiyor. BIOS'a girip çıkıyorum aynısı oluyor. 30DK-50dk ugras sonucu açılıyor her zaman. BIOS pilini çıkar tak yapıyorum olmuyor, RAM ekran kartı kabloları her şeyi çıkar tak yapıyorum olmuyor. Sürücülerin hepsi güncel bios dahil. Hiçbir parçamda arıza yok. Format atmak istemiyorum, bir çözümü var mı?

edit.png

Sistemi her açtıgımda ASUS logosuyla yükleme ekranında kalıyor. Ara ara otomatik düzeltme yazıyor fakat düzeltmiyor. BIOS'a girip çıkıyorum aynısı oluyor. 30DK-50dk ugras sonucu açılıyor her zaman. BIOS pilini çıkar tak yapıyorum olmuyor, RAM ekran kartı kabloları her şeyi çıkar tak yapıyorum olmuyor. Sürücülerin hepsi güncel BIOS dahil. Hiçbir parçamda arıza yok. Format atmak istemiyorum, bir çözümü var mı?

Eki Görüntüle 2122761

Bu sorun büyük ihtimalle sistem dosyalarının bozulmasından kaynaklanıyordur. İstiyorsan bir başlangıç onarma deneyebilirsin kurtarma seçeneklerinden, sfc/scannow falan önermeyeceğim benim önerim sistemi güvenli Modda'da açmayı dene bir. Açılırsa verilerini yedekleyip format atarsın. Onda da açılmaz ise maalesef tek kurtuluş format gibi. Format attıktan sonra da devam ediyorsa bu sorun SSD'den şüphelenebilirsin.

Bu sorun büyük ihtimalle sistem dosyalarının bozulmasından kaynaklanıyordur. İstiyorsan bir başlangıç onarma deneyebilirsin kurtarma seçeneklerinden, sfc/scannow falan önermeyeceğim benim önerim sistemi güvenli Modda'da açmayı dene bir. Açılırsa verilerini yedekleyip format atarsın. Onda da açılmaz ise maalesef tek kurtuluş format gibi. Format attıktan sonra da devam ediyorsa bu sorun SSD'den şüphelenebilirsin.

Hocam 1 saat kadar ugrasınca açılıyor reset, BIOS pili çıkarma gibi. MSConfig ayarlarını güncelledim birçok program sildim kullanmadıgım. Bir daha deneyeceğim olmadı format atacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı