Sistem kasanın ışıklarını açınca yavaşlıyor

mustafa aras ö

Centipat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance 32GB (2x16GB) 6000MHz CL36 AMD EXPO DDR5 Ram
SSD veya HDD modeli
adata legend 850 lite
Ekran kartı
galax rtx 4070 ti super
Anakart
asus tuf gaming b650m-e wifi
İşlemci
AMD Ryzen 7 7800X3D Tray
Yaklaşık 3 ay önce aldığım sistemde aldığımdan beri Steam vs. açılması 40 50 saniyeyi buluyordu. Bunun üzerine bir sürü çözüm denedim fakat hiçbiri işe yaramadı. Yaklaşık 1 ay kadar önce de bütün bunlardan bağımsız olarak kasanın ışık efektlerini Armoury Crate uygulamasından kapattım. Bunun üzerine sorunlarım çözüldü fakat efektleri kapattığım için çözülmüş olabileceğini düşünmedim. Çünkü hemen öncesinde aynı model marka kartın başkasını takıp test etmiştim. Bundan dolayı slota düzgün oturmamıştır o yüzdendir diye düşündüm. Bugün kasanın ışık efektlerini tekrar açtım ve sorunlar tekrar baş gösterdi. Bilgisayarı yeniden başlattım, kapatıp bir süre bekledikten sonra tekrar denedim fakat çözülmedi. Bu sefer kasanın ışık efektlerini kapatıp denemek istedim ve sorunların çözüldüğünü gördüm. Işıkları tekrar açtım tekrar sorun yaşadım, kapattım yaşamadım. Sebebi ve çözümü ne olabilir?

Hocam kasanın fanlarını değiştirip dener misiniz ancak ışıklı ile deneyin

Power yetersiz olabilir mi?

Hocam kasanın fanlarını değiştirip dener misiniz ancak ışıklı ile deneyin.

Hocam elimde fazladan fan yok alma şansım da çok olduğunu düşünmüyorum maalesef fakat anlayamadığım bir nokta var. Fanlar ile ilgisini açıklayabilir misiniz?

Power yetersiz olabilir mi?

Yanlış hatırlamıyorsam 750 watt güç kaynağı olması lazım.

PSU yeterli fanın kutusuna bakıp kaç watt istediğini yazar mısınız?

Fanlar kasa ile birlikte gelmiş olması lazım kasa

Corsair iCUE 3000D RGB aırflow USB 3.2 mid Tower ATX Gaming kasa​

Hocam baktım ancak bir sorun göremedim başka PSU dener misiniz çünkü 750 watt yazıp 500 veren sahte markalarda var

Hocam baktım ancak bir sorun göremedim başka PSU dener misiniz çünkü 750 watt yazıp 500 veren sahte markalarda var.

Hocam maalesef hem elimde başka PSU yok hem de elim alışkın değil daha önce hiç bilgisayarım olmadı yaptığım tek şey fan ekran kartı RAM söküp takmak diğer hiçbir şeye elim yatkın değil yani bir girişsem çıkamam işin içinden maalesef. Başka çözüm öneriniz var mıdır?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…