Sistem nasıl toplanır?

Neden? Önceliğin işlemci ve ekran kartına verilmesi için mi? Sonuçta M.2 SSD, SATA SSD'ya D'a HDD'ye göre PC'nin daha hızlı açılması ve oyunların açılış süresinin kısalması gibi olaylarda etkili oluyor sanırsam. Bundan dolayı mı böyle dediniz? Yanlış söylüyorsam bilgilendirin lütfen.

Hem öyle hem değil.
M.2 SSD'ler render tarzı ya D'a büyük boyutlu dosya aktarımı gibi iş yaparken etkili oluyor. Oyunda fark yok. 1 sn en fazla. Açılış ya D'a uygulama açarken fark ediyor tabii ki.
Normal SATA SSD almak daha mantıklı. Hem bütçe için. Aynı paraya daha fazla depolama almak daha makul.
Ama para var ise ve kablo derinden kurtulmak için M.2 alınabilir. Ben kablo sevmediğim için M.2 aldım mesela.
NVMe SSD var bende.
- RAM ile anakart uyumu önemli. İkisinin de DDR4 olması gerekiyor, artık DDR3 sistem toplamayacağınızı düşünüyorum.

Combo anakart olursa?
 
Ancak ileride yükseltme yapacaksanız ana kartınızın gelecekte çıkacak işlemci ve diğer donanımlarla uyumlu olmasını sağlamak zorundasınız. Bu yüzden hesaplı bir ana kart yerine gelecekte kullanabileceğiniz bir ana kart seçseniz, diğer parçaları ise biraz daha uygun şekilde alırsanız ileride aynı ana kart üzerinde daha iyi bir bilgisayarınız olur.
Bunu nasıl öğrenebilirim? Intel ve nVIDIA gibi firmalar ilerde hangi soket çeşitlerini kullanacaklarını önceden haber veriyorlar mı?
 
Merhaba arkadaşlar. Bir sistem nasıl toplanır, gerekli bileşenler nelerdir? Şu anda toplamayı düşünmüyorum, ileride belki. Fakat merak ediyorum, öğrenmek istiyorum. Bu konuda bilgim yok denecek kadar az. Anakart, işlemci, ekran kartı, SSD, kasa dışında daha neler gerekiyor? Uyumluluk konusunda nelere dikkat edilmeli? Beni bilgilendirir misiniz?

Öncelikle işlemcini belirle atıyorum i3 10100F daha sonra soket tipine bak LG'a 1200 soket LG'a 1200 soket olan ankart bak (konu açabilirsin "i3 10100F için anakart önerisi" daha sonra anakart DDR kaç ona bak (artık yeni anakartlarda DDR 4 var) ve RAM al DDR 4 3000-3200-3600 bütçene göre ve çift kanal almaya özen göster (anakartların RAM MHz sınırı vardır) daha sonra ekran kartı seçimi her ekran kartını alamazsın darboğaz olabilir (darboğaz nedir) alacağın ekran kartı için bütçe belirleyerek konu aç ya da (darboğaz hesaplama) kullan şimdi depolama lazım her zaman ilk tercih SSD'dir bazı SSD'ler kronik sorunlu olabiliyor o yüzden konu açarak sorabilirsin ve sisteme güç vermek için PSU piyasada kalitesiz PSU'lar var bunlara sakın tercih etmemelisin bilindik markalara yönel FSP Zalman higt Power gibi markalar sakın PSU D'a ucuza kaçma PSU en önemli parçalar kötü bir PSU bütün sistemi bozabilir ve son olarak topladığın sistemi konu açarak bu sistes iyi mi? Nasıl? Diye konu aç

İnşallah unuttuğum bir mesele yoktur.
 
PSU'nun toplam sağladığı güç miktarı, bileşenlerin ihtiyaç duyduğu güç miktarını geçerse bir sıkıntı oluşturur mu? Atıyorum topladığımız sistem 700 W harcıyor, ama biz 1000 W PSU bağlamışız. Sıkıntı teşkil eder mi?
Kasa seçimi ise renk ışık vs havaskisina bak.
Açıklar mısınız?
 
Son düzenleme:
PSU'nun toplam sağladığı güç miktarı, bileşenlerin ihtiyaç duyduğu güç miktarını geçerse bir sıkıntı oluşturur mu? Atıyorum topladığımız sistem 700 W harcıyor, ama biz 1000 W PSU bağlamışız. Sıkıntı teşkil eder mi?

Açıklar mısınız?
Olmaz tabiki fazladan para vermiş olursunuz psuya. Msi 100r kasa bakabilirsin iyi diyorlar.
 

Geri
Yukarı