Sistem Önerisi

jagaimo

Centipat
Katılım
7 Mart 2021
Mesajlar
91
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba, öncelikle aklımda bir sistem toplamak var. Bölümümdeki programlar, yayın açmak ve akıcı bir şekilde oyun oynamak istiyorum. Düşündüğüm sistem şu;

CPU: R7 5800X
GPU: RTX 3070
Anakart: MSI B550 GAMING Wi-Fi Edge
SSD: Samsung 980 Pro 500GB
RAM: Corsair wengeance RGB Pro 2x8 3200 veya 3600 MHz
PSU: Corsair cx 750F
Kasa: Corsair 4000X
Sıvı soğutma: Corsair H100I RGB platunium

Arkadaşlar önerilerinize bekliyorum, fakat sizden istediğim sadece oyun odaklı bakmayın.

Başka bir durumda ekipman onlarda Corsair olursa güzel olur, burada da önerilerinizi bekliyorum. (Ekipman için maksimum 2500TL ayırabilirim.)
 
Sistem için bütçe nedir? Daha uyguna hazır sistem bulunabilir.

Daha uyguna biraz zor çünkü bazı ürünler ikinci el, arkadaşımdan aldım uygun fiyata. İşlemci, anakart.
Sıvı soğutma bunlar ikinci el ama sıfırdan farksız o konuda sıkıntı yok, bütçeye gelince aldığım ürünler haricinde 10k harcayabilirim maksimum.
 
Daha uyguna biraz zor çünkü bazı ürünler ikinci el, arkadaşımdan aldım uygun fiyata. İşlemci, anakart sıvı soğutma bunlar ikinci el ama sıfırdan farksız o konuda sıkıntı yok, bütçeye gelince aldığım ürünler haricinde 10k harcayabilirim maksimum.
Neler için 10.000 TL bütçeniz var, yazabilir misiniz?
 
GPU, RAM, SSD, kasa, PSU.
Bunları değiştirebilirsin.
 
Bilinen bir bilgisayar mağazası satış bölümünde görev alan bir arkadaştan öğrendiğim kadarıyla geribildirim ve dönüş açısından Ryzen 5000 serisi için en problemsiz RAM'lerin G.Skill ve Kingston olduğunu belirtti. Bunun biraz da elektronik şans olduğunu ifade etti. Benim listemde GeIL Orion 4000 MHz CL 18 vardı ama G.Skill Trident Z Neo 3600 MHz CL 16 olanı tercih ettim. Neo'suz olan Trident Z'lerin Intel için Neo olanların AMD için özel olduğunu belirtti. Listenizdeki anakartı ben aldım ama BIOS flashback sorunu yaşadığım için servise gönderdim.

 
Bilinen bir bilgisayar mağazası satış bölümünde görev alan bir arkadaştan öğrendiğim kadarıyla geribildirim ve dönüş açısından Ryzen 5000 serisi için en problemsiz RAM'lerin G.Skill ve Kingston olduğunu belirtti. Bunun biraz da elektronik şans olduğunu ifade etti. Benim listemde GeIL Orion 4000 MHz vardı ama G.Skill Trident Z Neo 3600 MHz olanı tercih ettim. Neo'suz olan Trident Zlerin Intel için Neo olanların AMD için özel olduğunu belirtti. Listenizdeki anakartı ben aldım ama BIOS flash back sorunu yaşadığım için servise gönderdim.


Ben de ilk başta G.Skill Trident Z düşündüm aslında ama tüm sistemi Corsair dizmek istedim, iCUE yazılımı sayesinde çok güzel bir görüntü oluyor. Zaten o kadar küçük şeylere takılacağımı düşünmüyorum ama yine de teşekkür ederim tavsiyen için.
 
Hocam alacağınız anakartı ben de kullanıyorum ve gerçekten çok memnunum. Çok kaliteli ve OC performansı yüksek bir anakart. Kesinlikle tercih edebilirsiniz.
 
Corsair istemezseniz daha iyi seçenekler var.
 

Geri
Yukarı