Sistem oyuna girince fanlar çok sesli çalışıyor

Scheriff

Hectopat
Katılım
22 Kasım 2020
Mesajlar
285
Çözümler
3
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte RTX 3050, Ryzen5 1600AF, 16 GB x 2 3000Mhz
Cinsiyet
Erkek
Sorun başlıkta yazdığım gibi oyuna girince fanlar aşırı sesli çalışmaya başlıyor fakat oyundan çıkınca düzelmiyor (BIOS'u güncelledim, driverlar güncel). Ne yapmam lazım?
 
Derece düşmüyosa normal, ısıyı atana kadar fanlar döner. Soğutma macunu/pedleri eskidiyse değiştirdiğinde sorun çözülür. Stok fan ayarları varsa tabii, fan ayarı yapıp unuttuysan düzelmez.
Yeni aldım daha
 
Sıcaklıkları takip et soğuması çok yavaşsa fanların susması da o kadar uzun sürer bu normal bi şey. Kasa tamamen kapalı bi kasa mı sistem özellikleri neler hiçbir bilgi vermemişsin.
Kasa tamamen kapalı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa tamamen kapalı.

Mobilde olduğum için profiline girmem gerekti, imzam"daki sistem demek yasak zaten göndere bastığında uyarıyor yine de yazmışsın.

Kasa tamamen kapalıysa çok da şaşırmamak gerek tam kasa modeli verirsen daha iyi olur. Yan kapağı (veya camı) açıp bi oyuna girmeyi dene biraz oyna çık bakalım fanlar eskisi gibi uzun uzun bağıracak mı. 3050 pek ısınan bi kart değil ama kasa Alcatraz hapishanesi gibiyse şaşırmamak gerek hele ki GPU ITX bi model flnsa.
 
powerboost-vk-c013b.jpg


Kasam bu, Oyuna girdiğimde gürül gürül çalışmaya başladı çıktım 1 saat falan girmedim hala aynı şekilde devam ediyor. ekran kartının modeli Gigabyte RTX3050 Eagle, PC'yi yeniden başlattığımda ses kesiliyor.

Sıcaklıkla bir alakası yokmuş onu fark ettim, Fanları %100'e çektiğimde hızlanıyorlar fakat sonra azaltamıyorum. o kadar uğraştım hala çözümünü bulamadım.

Edit : Çıkar tak yapınca sorun biraz da olsa düzeldi gibi, uzun süre de nasıl olur bilmiyorum, bir şey olursa yazarım.

@BigDaddy74 Sorun tamamen PCI Slotuna oturtmakla alakalıymış, dün tekrar çıkarıp takınca sorun düzeldi, seni de uğraştırdık kusura bakma.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı