Sistem performansının zamanla düşmesi nasıl önlenir?

batuhan3707

Hectopat
1 yıl önce gittiğim internet kafeye dün bir gideyim dedim. Her oyunu açan bilgisayar Fortnite'ta en düşük grafiklerde aşırı derecede kasmaya başlamış. FPS değeri sabit ve 140'ın üstünde olmasına rağmen aşırı derecede kasıyor. Sistem: i3 6100, GTX 1060 3 GB, 8 GB RAM. Bilgisayarın bu kadar kötüleşmesinin sebebi ne olabilir? Ben de 3 ay önce sistem topladım. Sistemim: i7 7700, GTX 1050 Ti, 16x1 GB RAM. Bilgisayarımın böyle kötüleşmesini önlemek için yapabileceğim bir şey var mı? Ve gittiğim internet kafedeki bilgisayar neden bu kadar kasmaya başlamıştır anlayan biri cevaplayabilir mi?

Sistemin düzenli güncellenmesi ve bakımının yanında dengeli donanım tercihi de önemli. Oyunları oynatan şey ekran kartıdır. Keşke işlemciye yüklenmek yerine ekran kartına önem verseydiniz.

1. Oyuna güncelleme gelmiş, optimizasyonu değişmiş olabilir
  2. Bilgisayar tozlanmış, sıcaklıklar artmış ve işlemci/ekran kartı throttle olmaya başlamış olabilir
  3. Bilgisayar o zamandan bu yana adware, malware ve bilimum performans azaltıcı şeylerle dolmuş olabilir
  4. Diskleri parçalanmış, birleştirilmeye ihtiyaç duyuyor olabilir

Bilgisayarı hebele hübele kullanmadığın sürece performans gerilemez. Her önüne geleni yüklemezsen, program yüklerken ihtiyatlı yaklaşırsan, açılışta başlayan programların tadını kaçırmazsan, kasanı düzenli olarak temizlersen, kasa içinde iyi bir hava akışı sağlarsan bileşenler uzun yıllar boyunca aynı performansı sunacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…