Sistem Tavsiyeleri – Ocak 2022

İkisi arasında fiyat farkı yoksa tercihim zaten 970 Evo Plus olur. Bunu tartışmıyoruz zaten. Listenin hazırlandığı tarihte 980 modeli 970 Evo Plus'a göre avantajlıydı. Eğer şu an avantaj tersine dönüştüyse düzeltelim.
 
10 dB fark var listeye göre. E Corsair fanları biraz kıstığınızda bunu halledip yine çok daha performanslı bir fana sahip oluyorsunuz? :)

:)))))

İkisi arasında fiyat farkı yoksa tercihim zaten 970 EVO Plus olur. Bunu tartışmıyoruz zaten. Listenin hazırlandığı tarihte 980 modeli 970 EVO Plus'a göre avantajlıydı. Eğer şu an avantaj tersine dönüştüyse düzeltelim.

Elite Capellix ile gelen fanlar tekli, çiftli veya üçlü satılan setlerdeki modellerinden farklı. Ses konusunda bir iddiam yok. Ki hızı kısmanız durumunda zaten bunu aşıyorsunuz.

Hala fandasınız, basınç, RPM, dB.
Fan hariç bir şeyi iyi değil mi hep fanları övdünüz de?
 
Kalite ile performansı birbirine karıştırmayın.
DRAMless bir SSD'de ne performansı? HMB ile DRAM'i kıyaslamayacağız umarım. 12982121L TLC NAND var falan yerlerine girmeyelim.
P600S kaliteli, iyi bir kasa.
Kullanın o zaman? Niye yok?
Lian Li için bir şey diyemeyeceğim ama gözlemlediğim yorumlar iyi değildi. Bu yüzden onun hakkında yorum yapmayacağım.
Hocam hangi kaynaklara bakarak Lian Li'ye bu yorumu yaptınız anlamadım tam olarak. Sizin yurt dışı versiyonu olan inceleme kanallarına bile ufak göz gezdirseniz Lian Li markasının ne kadar iyi bir marka olduğunu anlarsınız. Örnek vereyim bari çünkü belli ki siz yanlış yerlere bakarak marka yargılıyorsunuz.


Elite Capellix'i ne zamandır kullanıyorsunuz?
Bende değil arkadaşımda var. 3 aydır kullanıyor.
Fanları %100'de tutmanıza gerek yok. Düşük devirde de bulundukları basınç değerleri rakiplerine göre daha iyi. Ayrıca sorun yaşamanız durumunda karşınızda kimler var ona bakmalısınız. Benim Corsair'de böyle bir düşünceye girmeme gerek yok.
Arctic'te de böyle bir problem yok. SilverStone markasında da yok. Gidip de Rampage falan almıyoruz hocam bu markaların kalitesini ve vizyonunu sizin de bildiğinizi ümit ediyorum.
 
Hayır. 1200-1400 devir civarı modele göre değişiyor. Ayrıca fanların basınç değerleri de rakipsiz.
Fanları %100'de tutmanıza gerek yok. Düşük devirde de bulundukları basınç değerleri rakiplerine göre daha iyi. Ayrıca sorun yaşamanız durumunda karşınızda kimler var ona bakmalısınız. Benim Corsair'de böyle bir düşünceye girmeme gerek yok.

Fanlardaki basınç önemli değil ki orada olan basınç zaten tam devirdeki değerler yazılmakta ya 1200-
1400 devirde 4.20mmh2o almıyorsa ne olacak bana bunun garantisini verebilir misiniz acaba?

Bana bir kanıt gösterin deyin 1200-1400 devirde bu değeri veriyor ki ayrıca fanlardaki ve sıvı soğutmalardaki tek üstün şey basınç değeri mi sizce? Radyatör kalınlığı, pompa sessizliği ve kararlılığı, fan sessizliği ve kararlığı gibi durumlar nerede kaldı acaba? Corsair bizlere herhangi bir sıvı kaçağı sonucu sistem parçalarını karşılama garantisi sunuyor mu?

Madem en iyi fanlar Corsair'de duruyor neden testlerde Enermax Liqmax 3 ile aynı soğutma değerlerini sunuyor neden daha iyi değerler değil?


Dahili 750W PSU avantajı var. Yadsınacak bir PSU da değil. P600s kaliteli, iyi bir kasa. Lian Li için bir şey diyemeyeceğim ama gözlemlediğim yorumlar iyi değildi. Bu yüzden onun hakkında yorum yapmayacağım.

Bunu anladığım kadarı ile 100K'lık sistem için dedi ve size tek sorum 100K'lık sistemde PSU avantajı olsa ne olur olmasa ne olur? Ayrıca Lian Li'nin en boş kasası bile Corsair'in en dolu kasasından daha kaliteli olacağına eminim.
 
Fan hariç bir şeyi iyi değil mi hep fanları övdünüz de?
Hayır komple ürünü ve servis memnuniyetini övdüm. Fanlar sesli dendiği için fanları anlattım, sanırım eksik okuyorsunuz veya konuyu tam takip etmiyorsunuz.
Kullanın o zaman? Niye yok?
Dahili 750W PSU avantajı var. Yadsınacak bir PSU da değil. P600S kaliteli, iyi bir kasa. Lian Li için bir şey diyemeyeceğim ama gözlemlediğim yorumlar iyi değildi. Bu yüzden onun hakkında yorum yapmayacağım.
Sebebi burada açık ancak siz aradan seçip alıntılıyorsunuz.
Fanlardaki basınç önemli değil ki...
Hmm... Radyatör için en önemli husustur kendileri ama.
1200- 1400 devirde 4.20 mmh2o almıyorsa ne olacak bana bunun garantisini verebilir misiniz acaba?
Ölçebileceğim bir aracım yok. Ancak diğer markalar nasıl garantiler veriyor bu konuda? Bir fark mı var göremediğimiz?
 
Sebebi burada açık ancak siz aradan seçip alıntılıyorsunuz.
Hocam ben P600S kullanın diyorum sistem tavsiyelerinde, siz 4000X ile birlikte gelen CX-750F modelini örnek veriyorsunuz. P600S alacak parası olan adam size hediye olarak CX-750F alır zaten :D 5000D AirFlow ile dahili PSU geliyor sandım ben. Onu diyorsunuz sanmıştım.
 
Hmm... Radyatör için en önemli husustur kendileri ama.
Öncelikle daha adam akıllı yazmadığım bir şeyi kendiniz yazıp cevapladığınız için sizi tebrik ederim ve böyle bir yönteme başvurduğunuz için sizi kınıyorum "Technopat" adı altında görev yapan biri için hiç yakıştıramadım böyle bir davranışı.

Eğer bir mesajı alıntılıyorsanız tamamına bakarak yorumda bulunun. Orada belirttiğim şey son devirde verilen basınç değerlerinin hiçbir öneminin olmadığı idi ama siz sadece önemsiz olarak almışsınız.

Ayrıca daha benim tam olarak yazmadığım şeyleri yazarak çarpıtmak tamamen saçmalık eğer iyi okuyamıyorsanız tekrardan yazayım
Ayrıca fanlardaki ve sıvı soğutmalardaki tek üstün şey basınç değeri mi sizce? Radyatör kalınlığı, pompa sessizliği ve kararlılığı, fan sessizliği ve kararlığı gibi durumlar nerede kaldı acaba? Corsair bizlere herhangi bir sıvı kaçağı sonucu sistem parçalarını karşılama garantisi sunuyor mu?
 
Hocam ben P600S kullanın diyorum sistem tavsiyelerinde, siz 4000X ile birlikte gelen CX-750F modelini örnek veriyorsunuz. P600S alacak parası olan adam size hediye olarak CX-750F alır zaten :D
4000X dediğinizi sandığım için 4000X'in benzer fiyatlarda ekstra PSU artısı var demek istedim orada. Çok fazla mesaj üst üste bindiği için karıştı :)

Eğer bir mesajı alıntılıyorsanız tamamına bakarak yorumda bulunun.
Acaba mesajınızı sonradan düzenlediğiniz için olabilir mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı