Sistem Toplama Nasıl Yapılmalı?

İşlemcilerin soket yapısı vardır kendine özgü. Mesela Skylake ( 6. Nesil Intel işlemciler ) 1151 soketdedir, i3 de aynı soket de i7 de önemli olan hangi nesil olduğu. Anakartlarda da aynı durum geçerli. 1151 soketli anakarta 1151 soketli işlemci takılır. Anakart DDR3 desteklerse Ram seçimi DDR3 olmalı. Anakart DDR4 ise seçilen Ram de DDR4 olmalı.

Mesela @Silinen üye 'un imzasındaki sisteme bakın. I5 6600 işlemcisi var. Sitesine bakarsanız o işlemcinin 1151 soket olduğunu görürsünüz. Daha sonra anakartıda B150M Gaming M3. Bu anakartında üretici firmasının sitesine bakarsanız 1151pin ve DDR4 desteklediğini görürsünüz. Ramlarıda buna karşılık olarak DDR4 seçeriz. Umarım yardımcı olmuşumdur. :)

Peki anakart seçiminde pin ve ddr4 özellikleri dışında neye bakmamız lazım ben sistem toplamaya çalışıyorum 2500 liralık h110m ve b150 pro vd arasında kaldım msi anakartları arasından.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı