Sistem yeni kasada çalışmadı

bercinturk

Picopat
Daha fazla  
20240806_232418.jpg

Ben yeni kasa aldım ona sistemi taşıdım. Ama mavi ile işaretli kısımda üst taraftakine ekran kartı çarptı ve yamuldu hemen duzelttim ama sistemi calistirdigimda çalışmadı ve işlemcinin orada kırmızı bir ışık yandı söndü. Acaba bağlantılarda mi hata yaptım yoksa yamulup ta duzelttigim şeyden mi olmuş olabilir. Anakart mi değiştirmem gerekecek acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğin gibi sistem açılmıyorsa sorun ya yazılım ya da donanım. Donanım gibi duruyor ama çarptığın yer ses bölümü. Bence sağlam bir sıfır format at. Biçimlendirme yapıp. Öyle bir açmaya çalış.

Anakartın kondansatörlerine hasar vermişsin sanırım ama onlar kondansatör mü değil mi tam göremedim. Onlar bozulmuş olabilir. Hakkında pek detaylı bilgim yok daha iyi bilen birisi sorunun ne olduğunu anlar. Gücü tamamen kes 5-10 dakika bekle tekrardan açmayı dene. Açılmazsa bu işten ciddi anlamda anlayan birisine danış.

Bağlantıda hata yapmış olabilir miyim demişsin. Orası sana bağlı yaptın mı yapmadın mı onu sen bilmelisin.

Dediğin gibi sistem açılmıyorsa sorun ya yazılım ya da donanım. Donanım gibi duruyor ama çarptığın yer ses bölümü. Bence sağlam bir sıfır format at. Biçimlendirme yapıp. Öyle bir açmaya çalış.

Hocam arkadaş sistemi açamıyorum diyor. Açılmayan sisteme nasıl format atabilir?

Anakartın kondansatörlerine hasar vermişsin sanırım ama onlar kondansatör mü değil mi tam göremedim. Onlar bozulmuş olabilir. Hakkında pek detaylı bilgim yok daha iyi bilen birisi sorunun ne olduğunu anlar. Gücü tamamen kes 5-10 dakika bekle tekrardan açmayı dene. Açılmazsa bu işten ciddi anlamda anlayan birisine danış.

Bağlantıda hata yapmış olabilir miyim demişsin. Orası sana bağlı yaptın mı yapmadın mı onu sen bilmelisin.

Hocam arkadaş sistemi açamıyorum diyor. Açılmayan sisteme nasıl format atabilir?
BİOS'a erişimi var diye düşündüm. Zaten BİOS da gelmiyorsa yani hiç tepki vermiyorsa anakarta elektriği kesmesi ilk yapacağı bir dokunuş olur.

Arkadaşlar biraz daha kurcaladım sistem açılıyor monitör görüntü yok diyor. Ayrıca açılırken önce kırmızı sonra sarı sonrada yeşil yanıp sönüyor.

Yamulttugum parçada diğerlerine göre biraz hareket var ondan değil ama herhalde.

Çözümünü bilen var mı?

.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı