Sistem yükseltme sonrasında neler yapılmalı?

Berkay544

Hectopat
Daha fazla  
Ben Gigabyte H81M-DS2 anakartımı MSİ Z87-G45 ile değiştireceğim onunla birlikte ya Cooler Master Masterbox Mb511 ya da Corsair Spec Alpha alacağım. Anakartta bunların fan sayısını destekleyecek kadar fan girişi var mı? Ve birde Cooler Master MasterLiquid Lite 120 alacağım sıvı soğutma olarak. Anakartı biraz incelediğimde sıvı soğutmayı bağlayabileceğim bir güç girişi göremedim. Yaza doğruda ucuza bulabilirsem GTX 1080 alacağım ekran kartı aldıktan sonra neler yapılması gerek biliyorum ama anakart değişiminden sonra ne yapmam lazım? Bilgisayarı formatlamalı mıyım? Direk HDD yi bağlasam kullanabilir miyim o yüklü Windows’u ya da ne gibi driverler yüklemeliyim?

İşlemcin çarpan kilidi açıksa yani sonunda "K" ibaresi varsa bahsettiğin anakart değişimini yap. Yoksa bir espirisi kalmıyor onun yerine 8GB RAM varsa RAM ilavesi yap veya SSD al daha iyi.

İşletim sistemi depolama biriminde olur anakartta değil. Anakarttaki BIOS sorunsuz ve kullanabileceğin şekildeyse ki bahsettiğin anakart büyük ihtimalle sorunsuz BIOS vardır direk eski HDD ni bağlayıp format işlemini gerçekleştirebilirsin. Veya verilerin varsa kullanabilirsin.

@fatih sdad Ana sayfaya gel, en sağda üstte konu oluştur var. Ceza aldıysan gözükmez(y)

bir şey sorcam nasıl konu açıyoruz
Bu tarz şeyleri başkalarının konusu altında yazmayın.
Konu açacağın bölüme gireceksin, sağ üstte konu oluştur butonuna basacaksın.
Bu forumda yazım kuralları çok önemli, konuyu açarken veya mesaj yazarken yazım hatası yaparsan, cümleye büyük harf ile başlayıp nokta ile bitirmez isen, virgül kullanmazsan ceza alabilirsin. Bu da mesaj yazmana ve konu açmana engel olur.

Evet işlemcim İ7 4790K.
Ve ramim 16 gb zaten.
O anakartı almanız yararınıza olur o zaman. İstediğiniz zaman OC yaparsınız. Anakartı değiştirdikten sonra temiz bir kurulum yapmak daha iyi olacaktır. Anakartın Biosu güncel değilse güncelleyin. Ekran kartı, chipset vb. driverları da güncelleyin. Sisteminiz hazır. Bu arada en yakın zamanda da SSD almanızı tavsiye ediyorum. Farkı göreceksiniz.

Uygun bir fayata corsair h100i 240mm sıvı soğutma buldum bu benim işlemcime uygun mudur? Ve bu sıvı soğutmanın gücünü karşılamak için gerekli olan giriş alacağım anakartta var mı? Pek anlamıyorumda bu işlerden.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı