Sistemde ani donma ve kapanma oluyor

ceyhuneris

Hectopat
Daha fazla  
RAM
2 Adet Kingston 4GB 1600Mhz CL11 DDR3 RAM
SSD veya HDD modeli
Sandisk 240GB SSD
Ekran kartı
R460 4GB OEM
Anakart
GIGABYTE GA-970A-D3SP
İşlemci
AMD FX 83
Selamlar. Masaüstü bilgisayarımda yaklaşık bir aydır yük altında olsun veya olmasın ani donma veya direk olarak güç kesilmesi (ardından yeniden açabiliyorum) yaşıyorum. Bunun üzerine bilgisayara format attım yaklaşık 3-4 gün sorunsuz kullandım. Formattan sonra PSU'ya OCCT üzerinden, işlemci ve ekran kartına ayrı olarak AIDA64 üzerinden stres testi yaptım ve bir sorunla karşılaşmadım. Formattan sonra direk güç kesilmesi yaşamıyorum ancak şu an donma devam ediyor belirli bir düzen veya sebep olmaksızın. Bazen 6 saat aralıksız oyun ve internette gezinti yapmama izin verirken, sistemi yeni açışımda tarayıcıda donuyor. Donma sırasında bazen tamamen sistem donuyor bazense arkadan videonun sesi gelirken görüntü donmuş oluyor. Sebebi ne olabilir?

Ek olarak dün AMD yazılımından "AMD yazılımı, sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldiğini tespit etti" uyarısı aldım.

Not: Klavyeden kaynaklı eksik çıkmış, işlemci FX8300, ekran kartı RX460

Edebilir. Benim eski bilgisayarımda ki sorun o'ydu, sizinke aynı sorunları yaşıyordum. RAM'lerden birisi bozukmuş.
İki RAM ile de ayrı ayrı çalıştı bi sorun olmadı. Başka sorunu ne olabilir acaba? İşlemci yüksek sıcaklıkta çalışıyor bundan kaynaklı olabilir mi ki? Fan düzgün çalışıyor ama macunda da sıkıntı olabilir. Boşta 68-70 civarı geziniyor, yük altında da max 75'i gördüm. (Forumu incelerken AMD drivelarının çok sorunlu olduğun gördüm ondan da kaynaklı olabilir mi acaba?)

Son düzenleme:
İki RAM ile de ayrı ayrı çalıştı bir sorun olmadı. Başka sorunu ne olabilir acaba? İşlemci yüksek sıcaklıkta çalışıyor bundan kaynaklı olabilir mi ki? Fan düzgün çalışıyor ama macunda da sıkıntı olabilir. Boşta 68-70 civarı geziniyor, yük altında da Max 75'i gördüm. (forumu incelerken AMD drivelarının çok sorunlu olduğun gördüm ondan da kaynaklı olabilir mi acaba?)

Driver olsa hata verirdi. Sıcaklık boştayken yüksek (çok önemli değil) yük altındayken iyi durumda. Ssd/hdd sorunlu olabilir bir tek. Ya da ekran kartı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı