Sistemde darboğaz nasıl anlaşılır?

P4tris

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,
Kullandıgım sistem;
R5 1600 AF.
RTX 3050.
8x2 16 GB 3200MHz RAM' şeklinde.
Genel olarak oyunlarda ve masaüstü uygulamalarda herhangi bir performans kaybı yaşamıyorum. Ancak Assetto Corsa oyununda anlamsız bir performans kaybı var.
Değerleri aşağıya bırakıyorum, bu darboğaz olduğu anlamına mı gelir? Eğer öyleyse ne yapmak gerekir?

Şimdiden teşekkürler :)

Dosya Ekleri

• Screenshot_32.png
    Screenshot_32.png
    284,5 KB · Görüntüleme: 68
  • Screenshot_33.png
    Screenshot_33.png
    336,7 KB · Görüntüleme: 59
  • Screenshot_31.png
    Screenshot_31.png
    276,3 KB · Görüntüleme: 61
O işlemcinin RTX 3050'ye darboğaz yapacağını düşünmüyorum. Belki Assetto Corsa ayarlarını paylaşırsanız yardımcı olabilirim.

İşlemci kullanımı %100'lere çıkıyorsa ve ekran kartı kullanımı düşüyorsa darboğaz var demektir. Ekran kartı kullanımınız %7 seviyelerinde gözüküyor yani darboğaz var demek oluyor. Darboğazı azaltmak için, grafikleri yükseltip ekran kartına yük bindirmek gerekiyor. Darboğazın düşmesine en çok yardımcı olan şey ise çözünürlüğü yükseltmek.

merhaba,
Kullandıgım sistem;
R5 1600 AF.
RTX 3050.
8x2 16 GB 3200MHz RAM' şeklinde.
Genel olarak oyunlarda ve masaüstü uygulamalarda herhangi bir performans kaybı yaşamıyorum. Ancak Assetto Corsa oyununda anlamsız bir performans kaybı var.
Değerleri aşağıya bırakıyorum, bu darboğaz olduğu anlamına mı gelir? Eğer öyleyse ne yapmak gerekir?

Şimdiden teşekkürler :)

Evet ciddi darboğaz var denilebilir.
Oyunda bu görüntüleri alırken ne yapıyorsunuz?

Grafikleri düşürdüğünde fps artıyorsa darboğaz yoktur. Grafikler düşürsen de düşürmesen de fps değişmiyorsa ram almalısın. Grafikleri yükselttiğinde fps düşüyorsa normaldir.

Ekran kartına biraz daha yük bindirin grafikleri yükseltin. Şu an ciddi darboğaz var gibi görünüyor.

Ekran kartına biraz daha yük bindirin grafikleri yükseltin. Şu an ciddi darboğaz var gibi görünüyor.

Darboğaz yapmakta hocam. Mümkün olduğunca en yüksek grafiklerde açın oyunu.

Darboğaz yapmakta hocam. Mümkün olduğunca en yüksek grafiklerde açın oyunu.

İşlemci kullanımı %100'lere çıkıyorsa ve ekran kartı kullanımı düşüyorsa darboğaz var demektir. Ekran kartı kullanımınız %7 seviyelerinde gözüküyor yani darboğaz var demek oluyor. Darboğazı azaltmak için, grafikleri yükseltip ekran kartına yük bindirmek gerekiyor. Darboğazın düşmesine en çok yardımcı olan şey ise çözünürlüğü yükseltmek.

arkadaşlar öncelikle oyun içi ayarlarım şu şekilde;
Bir'de video ekledim.
Anlık Video

BAŞKA BİR VİDEO DAHA!

bu da size fikir vermesi için farklı bir video

Yok mu fikiri olan

Dosya Ekleri

• Screenshot_34.png
    Screenshot_34.png
    413,7 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:

Technopat Haberler