Sistemde ışık ve fan çalışıyor ama boot ekranı gelmiyor

shotkaistaken

Hectopat
Merhaba,

Bir haftadır evde yoktum geldiğimde bilgisayarımı açınca çalışmadığını fark ettim. Güç tuşuna basınca fanlar ve ışıklar çalışıyor, farenin ışığı yanıyor ama klavye ve monitörde herhangi bir hareket yok. BIOS pilini çıkarıp bekledim, güç kablosunu çıkarıp taktım, RAM'leri söküp temizleyip yerini değiştirdim fakat hiçbiri fayda etmedi. Anakart üzerinde herhangi bir hata ışığı da yanmıyor.

Bilgisayar parçaları:

CPU: R5 2600 (stok fan)
GPU: MSI GTX 1650.
Anakart: MSI B450M-A Pro Max.
RAM: 2x8GB Ballistix 2999MHz.
PSU: Rampage X horse kasa PSU'su (özelliklerini hatırlamıyorum)

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS pilini çıkarıp bekledim, güç kablosunu çıkarıp taktım, RAM'leri söküp temizleyip yerini değiştirdim fakat hiçbiri fayda etmedi.

Anakart üzerinde herhangi bir hata ışığı da yanmıyor.
Bu dediklerine göre geriye basit ihtimaller kalıyor. Monitör ve ekran kartına bağlı kablonun temassızlık yapmadığına emin misin?

Ayrıca monitörün arızalı olması da bir neden ancak durup dururken bozulacak bir parça sayılmaz monitör. Yine de temassızlık falan olmadığından eminsen bilgisayarı televizyona veya varsa görüntü alabileceğin farklı cihazlara bağlayıp bi' dene bakalım.

Merhaba,

Bir haftadır evde yoktum geldiğimde bilgisayarımı açınca çalışmadığını fark ettim. Güç tuşuna basınca fanlar ve ışıklar çalışıyor, farenin ışığı yanıyor ama klavye ve monitörde herhangi bir hareket yok. BIOS pilini çıkarıp bekledim, güç kablosunu çıkarıp taktım, RAM'leri söküp temizleyip yerini değiştirdim fakat hiçbiri fayda etmedi. Anakart üzerinde herhangi bir hata ışığı da yanmıyor.

Bilgisayar parçaları:

Ben bilgisayarımı ilk satın aldığımda Monitörde statik elektriklenme gibi bir sorun olmuştu. Önce monitöre bağlayıp pc çalışırken diğer ucunu bilgisdayara takıyordum veya tam tersi monitör açık bilgisayar kapalıyen gibi kombinasyonlar yapmıştım. Bir de bi ara baya bi çözülmemişti gittim harbiden kablonun iki ucunuda evdeki saksılardan birinin toprağına saplayıp 10-20 sn filan beklemiştim hangisi çözüm oldu hatırlamıyorum 4 yıl geçti ama eninde sonunda düzgün çalıştı dene bir istersen. (Toprağa değdirirsen iyice temizle takmadan önce)(anlattığım tabi doğru bir topraklama değil illa yapacaksan sulanalı çok olmuş toprakları seç)

Merhaba,

Bilgisayar parçaları:

Böyle bir durumda ilk güç kaynağından şüphe ederdim. İkinci olarak anakart.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı