Sistemde ses düzgün gelmiyor

Alkas_s

Hectopat
Gecenlerde bilgisayara birden fazla Update geldi bende hepsini birden yukleyip indirdim. Bilgisayari yeniden actikdan sonra kulakliga ses gelmemeye gelirsede takilmaya basladi. Bende guncelleme gec misinde neleri guncelledigime baktigimda genel olarak Realtek'le ilgili seyleri guncellemisti ama guncellemelrtin hicbirini de silemiyorum. Benim tahminice driverlarla ilgili bir problem ama bilemedim.

Bu link yardımıyla ses sürücülerinizin donanım kimliklerini paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım.

PCI\VEN_1022&DEV_15E2&SUBSYS_8A22103C&REV_60
PCI\VEN_1022&DEV_15E2&SUBSYS_8A22103C
PCI\VEN_1022&DEV_15E2&CC_048000
PCI\VEN_1022&DEV_15E2&CC_0480
Bu attiklarim sistem aygitlarindaki AMD Audio CoProcessordeki kimlikler bunlari atmamin sebebi bu aygitta bir sorun tespit edilmesi.

HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0245&SUBSYS_103C8A22&REV_1000
HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0245&SUBSYS_103C8A22
Bu attiklarimda Realtek(r) Audio'nun kimlikleri eger Realtek disi atmami istiyosaniz yazin lutfen ben bunlari atmami istediginizi anladim.

Bu işlemi yapmadan önce cihazınızda sesi kullanan herhangi bir uygulama açık olmasın. Arkada da ses üzerinde işlem yapan bir uygulama açık olmasın. O an bir video izliyorsanız, müzik dinliyorsanız bu işlem öncesinde kapatın. Takılı herhangi bir ses cihazı olmasın, kulaklık, hoparlör gibi.

• Bu ZIP dosyasını indirin.
  • Ardından ZIP içerisindeki "9273_Conexant" isimli klasörü masaüstüne çıkartın.
  • Aygıt Yöneticisinden Realtek(R) Audio isimli ses sürücüsüne sağ tıklayıp özelliklerine girin.
  • Sürücüyü güncelleştirme seçeneğine tıklayın.
  • Bilgisayarımdaki sürücüye göz at seçeneğine tıklayın.
  • Burada gözat tuşuna tıklayıp çıkan pencerede masaüstüne çıkardığınız klasöre tıklayıp tamama basın. Bu işlem ile sürücü klasörünü seçmiş olacaksınız.
  • Daha sonra sonraki tuşuna tıklayıp sürücü güncelleştirmesini başlatmış olacaksınız.
  • Sürücü güncellemesi tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
Yeniden başlattıktan sonra sorunun düzeleceğini umuyorum.

Bu işlemi yapmadan önce cihazınızda sesi kullanan herhangi bir uygulama açık olmasın. Arkada da ses üzerinde işlem yapan bir uygulama açık olmasın. O an bir video izliyorsanız, müzik dinliyorsanız bu işlem öncesinde kapatın. Takılı herhangi bir ses cihazı olmasın, kulaklık, hoparlör gibi.

• Bu ZIP dosyasını indirin.
  • Ardından ZIP içerisindeki "9273_CONexant" isimli klasörü masaüstüne çıkartın.
  • Aygıt Yöneticisi'nden Realtek(r) Audio isimli ses sürücüsüne sağ tıklayıp özelliklerine girin.
  • Sürücüyü güncelleştirme seçeneğine tıklayın.
  • Bilgisayarımdaki sürücüye göz at seçeneğine tıklayın.
  • Burada göz at tuşuna tıklayıp çıkan pencerede masaüstüne çıkardığınız klasöre tıklayıp tamama basın. Bu işlem ile sürücü klasörünü seçmiş olacaksınız.
  • Daha sonra sonraki tuşuna tıklayıp sürücü güncelleştirmesini başlatmış olacaksınız.
  • Sürücü güncellemesi tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
Yeniden başlattıktan sonra sorunun düzeleceğini umuyorum.

Dediklerinizi aynen yaptim ama maalesef olmadi. Cok teşekkür derim ilgilendigin icin ama ben hala sorunun Realtek driverlarinda degilde bu attigim gorseldeki kisimda siikinti oldugunu dusunuyorum cunku hep orada uyari isareti veriyor. Bir onceki mesajdada onun hardware kimliklerini atmistim bu olaydan dolayi.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2023-09-20 232836.png
    Screenshot 2023-09-20 232836.png
    1,5 KB · Görüntüleme: 26
Chipset sürücünüz ve ekran kartı sürücünüzü de güncelleyin. İşlemciniz de ekran kartınız da AMD midir? Masaüstü mü kullanıyorsunuz? Öyleyse anakart modelinizle birlikte bu parçaların modellerini söylerseniz yardım edebilirim.

Ama cihazınız dizüstüyse o zaman markanın kendi sitesinden ilerleyeceğiz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı