Sevgili arkadaşım anakart üzerindeki donanım düzgün yerleştirilmediği zaman açılışta bilgisayar ağırlaşır donma vs olur. Mesela RAM ve/veya HDD/SSD, İşlemci, GPU vb düzgün taktığımızı zannederiz lakin donanımı anakart tam olarak algılamamıştır. Bu yüzden komutlar iletilmez. Format atıp çözmeye çalışırız. Halbuki sorun software değil hardware olduğu için gene de çözemeyiz. İletini gördüm tekrarlamak istemedim yazdıklarımı. Zaten çözmüşsün.
Tekrar ediyorum bilgisayarın donması ağırlaşması geç açılması uzun süre tepki vermemesi sistemin olduğu disk başta olmak üzere takılı olan disklerden kaynaklanıyor. İsterse anakart üzerindeki 4üncü 5inci disk olsun sorunlu olan düzgün takılmayan.
Bir de şunu untmamak lazım. İşletim sistemi ile bilgisayar donanımı birbirini desteklemiyorsa bilgisayar çok geç açılır tepki vermez uygulamalar ağırlaşır
Ayrıca PCme virüs girdi PC ağırlaştı geç açılıyor konusu var. Alakası olmayan bir konudur. Korsan olarak indirilen bir oyunu bir programı açabilen komutlar bile virüs olarak algılanıyor. Şu virüs olayı kullanıcılar tarafından o kadar yanlış anlaşılıyor ki. PCme virüs girdi bilgisayarım ağırlaştı donuyor vb vb format attım gene düzelmedi konuları gibi binlerce konu var.
Elbette donanımı yerleştirirken statik elektriğin zarar vermemesi için önlem almak gereklidir.