Sistemde yüklemeler uzun sürüyor ve internet olmasına rağmen yok gözüküyor

Ilunta

Femtopat
Katılım
6 Ağustos 2021
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, bu olay daha ilk bugün başıma geldi. Sabah bilgisayarımla uğraşırken hard disk(harici) taktım ama uzun bir süre bekledim dedim neden açılmadı girince bilgisayarim sekmesine yükleme ekrani geldi F5'e basmış gibi bekledim bir türlü yüklenmedi normalde böyle yapmazdi. Sonra HDD'yi çıkardım düzelir dedim yine yüklemede kaldı sonra PC'yi reset attım. Açılırken birkaç kere VGA ışığı yanıp kaldı sonra tekrar girdim bu sefer internet kablosu takılı olmasina rağmen interneti yok gösteriyor. Sonra yine reset attım bu sefer düzeldi bilgisayarıma girdim düzelmiş gibiydi F5 bastım ama yine ayni şekilde kaldı kapattım tekrar açtım yine böyle oldu. Virüs girdi sandım format attım PC'ye durum yinr aynı acaba bir virus girdi de sistemin içine mi girdi yoksa statik elektrik mi birikmiştir?
 
Sorun şu olabilir.

Bilgisayarı ağırlaştıran donduran yavaşlatan beklemeye alan genellikle takılı HDDler, sistemin olduğu disklerdir. Bad sector ya da herhangi bir problemi olan harici ya da entegre bir HDDyi bilgisayara taktığınız zaman açılışı engeller. İşlemcinin anakartın donanım komutları işlevsiz kalır.

Format HDD arızasını problemini gidermez
 
Peki ne yapmalıyım?
Ama laptopa taktım tarama falan yaptim hatta harici hdd'yi de formatladım sorun harici hdd'de değil sistemim ssd'de bu arada
Yine de çok teşekkürler ben halettim PC'yi komple söktüm cerrah eldiveni gibi bir eldivenle söküp taktım 0'dan hal oldu sorun bence statik elektriktendi.
 
Son düzenleme:
Sevgili arkadaşım anakart üzerindeki donanım düzgün yerleştirilmediği zaman açılışta bilgisayar ağırlaşır donma vs olur. Mesela RAM ve/veya HDD/SSD, İşlemci, GPU vb düzgün taktığımızı zannederiz lakin donanımı anakart tam olarak algılamamıştır. Bu yüzden komutlar iletilmez. Format atıp çözmeye çalışırız. Halbuki sorun software değil hardware olduğu için gene de çözemeyiz. İletini gördüm tekrarlamak istemedim yazdıklarımı. Zaten çözmüşsün.

Tekrar ediyorum bilgisayarın donması ağırlaşması geç açılması uzun süre tepki vermemesi sistemin olduğu disk başta olmak üzere takılı olan disklerden kaynaklanıyor. İsterse anakart üzerindeki 4üncü 5inci disk olsun sorunlu olan düzgün takılmayan.

Bir de şunu untmamak lazım. İşletim sistemi ile bilgisayar donanımı birbirini desteklemiyorsa bilgisayar çok geç açılır tepki vermez uygulamalar ağırlaşır

Ayrıca PCme virüs girdi PC ağırlaştı geç açılıyor konusu var. Alakası olmayan bir konudur. Korsan olarak indirilen bir oyunu bir programı açabilen komutlar bile virüs olarak algılanıyor. Şu virüs olayı kullanıcılar tarafından o kadar yanlış anlaşılıyor ki. PCme virüs girdi bilgisayarım ağırlaştı donuyor vb vb format attım gene düzelmedi konuları gibi binlerce konu var.

Elbette donanımı yerleştirirken statik elektriğin zarar vermemesi için önlem almak gereklidir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı